Foto: Rob Voss

Nieuw hoofkantoor Koninklijke Oosterberg in Apeldoorn

  Zakelijk

Apeldoorn - Woensdag heeft Koninklijke Oosterberg, de grootste 100%Nederlandse elektrotechnische groothandelsmaatschappij, op een bijzondere wijze de sleutelvan haar nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn in ontvangstmogen nemen. 

Met een drone werd, helemaal volgens het nieuwe normaal, de sleutel vanhet complex aan algemeen directeur Flip Oosterberg ‘ingevlogen’. Het nieuwe hoofdkantooraan IJsseldijk 2 in Apeldoorn beslaat 2.770 m² kantoorruimte en 10.260 m² magazijnruimte. Het naastgelegen Nationaal Distributiecentrum van Koninklijke Oosterberg aan IJsseldijk 8 heeft een oppervlakte van 16.000 m². Met de nieuwe vestiging beslaat de totale Apeldoornsehuisvesting van Koninklijke Oosterberg nu bijna 30.000 m². Met deze nieuwe moderne locatie, gebouwd in 2007, gaat een langgekoesterde wens in vervulling.“Toen het voormalig Sandd pand op de zichtlocatie Zutphensestraat / A1 vrijkwam, hoefden wij nietlang na te denken” aldus Flip Oosterberg. “Met dit pand brengen we ons nationaal distributiecentrumen hoofdkantoor na jaren weer bij elkaar. Dit geeft ons ruimte voor de verwachte groei en hetrealiseren van nieuwe businessmodellen. Qua voorzieningen en professionele uitstraling zet Koninklijke Oosterberg ook een grote stap vooruit, belangrijk zowel voor de meeverhuizendewerknemers van het hoofdkantoor in Zutphen, als voor het aantrekken van nieuwe medewerkers.”

De verhuizing
De organisatie streeft ernaar om het nieuwe hoofdkantoor nog in dit najaar te betrekken. KoninklijkeOosterberg staat aan de vooravond van een verbouwing en onderzoekt momenteel op welke wijze hetgebouw corona-proof kan worden ingericht. “Een veilige werkplek voor onze medewerkers heeftmomenteel de allerhoogste prioriteit” aldus Flip Oosterberg.

De zoektocht naar een nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg is er één van jaren. Sinds1893 opereert het familiebedrijf vanuit Zutphen en deze stad had dan uiteraard ook onze voorkeur. Met Rodenburg Bedrijfsmakelaars zocht Koninklijke Oosterberg gedurende lange tijd naar eengeschikte locatie in deze regio. Na meerdere opties op verschillende panden en diverseonderhandelingstrajecten later, kwam vrij onverwacht het voormalig hoofdkantoor van Sandd aan deIJsseldijk 2 beschikbaar. “Dit heeft zo moeten zijn” aldus Ivo Dijkerman van Rodenburg Bedrijfsmakelaars. Hij vervolgt: “Ik ben trots op de wijze waarop we dit samen hebben gedaan ennatuurlijk ook op dit prachtige resultaat voor Koninklijke Oosterberg.”

Koninklijke Oosterberg is de grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandelsmaatschappijvan het land. De onderneming heeft meer dan 350 medewerkers en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland. 754

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden