Met een zwart overhemd heb je een goede basis en kun je vele kanten op, zowel in de formele als de informele setting.
Met een zwart overhemd heb je een goede basis en kun je vele kanten op, zowel in de formele als de informele setting. (Foto: mike)

Hoe houd je een zwart overhemd mooi zwart?

  Zakelijk

Het is een kunst om een zwart overhemd mooi zwart te houden. De ervaring leert dat een zwart overhemd vrij snel vaal wordt. Dat is niet de bedoeling. Tevens kun je het zwarte overhemd aantrekken tijdens vele situaties. In dit artikel wordt uitgelegd wat je kunt doen tegen het vaal worden van het zwarte overhemd. Daarnaast wordt uitgelegd in welke situaties het zwarte overhemd geschikt is en worden een aantal stijltips gegeven. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Hoe wordt je zwarte overhemd minder snel vaal?

Wanneer je je kleding zorgvuldig wast, kun je ervoor zorgen dat het kledingstuk langer mee gaat. Op deze manier bespaar je niet alleen geld, maar hoef je ook net zo snel afscheid te nemen van je favoriete zwarte overhemd. Houd rekening met de volgende wastips. 

  • Gebruik het juiste wasmiddel. Was het zwarte overhemd met wasmiddel dat is bedoeld voor zwarte was. Zo zorg je ervoor dat het overhemd zo lang mogelijk de originele, zwarte kleur behoudt. 
  • Stop het zwarte overhemd niet in de droger
  • Was het zwarte overhemd binnenstebuiten. Wanneer je het overhemd binnenstebuiten wast, is de zichtbare kant beter beschermd tegen beschadigingen
  • Strijk het overhemd binnenstebuiten. Wanneer je het overhemd binnenstebuiten strijkt, bescherm je de zichtbare kant tegen strepen en eventuele beschadigingen

Zwart: een autoritaire, creatieve kleur

Het zwarte overhemd is geschikt voor vele situaties. Het wordt op formele gelegenheden en vaak naar sollicitaties gedragen. De kleur straalt autoriteit een creativiteit uit en dat is in een dergelijke situatie wat je wilt uitstralen. Verder is zwart een stijlvolle, elegante kleur. Tevens is de kleur goed te combineren met andere donkere kleuren, zoals antraciet en donkerblauw. Echter, kun je de kleur zwart ook combineren met lichte kleuren, zoals rood, wit of roze. Zo kom je uniek en opvallend voor de dag. Kortom, met een zwart overhemd heb je een goede basis en kun je vele kanten op, zowel in de formele als de informele setting.

Met welke kledingstukken kun je het zwarte overhemd het beste combineren?

Menig man heeft een zwart kledingstuk in de kast hangen. Wanneer je niet van grote risico's houdt, kun je ervoor kiezen om een zwart overhemd te combineren met een khaki broek. De combinatie zwart en khaki (bruin) is een perfecte kleurencombinatie. De kleur zwart geeft een subtiele basis voor de rest van je outfit. Wanneer je khaki combineert met zwart komt de kleur khaki goed tot zijn recht. Simpel en stijlvol.
Een andere combinatie die vaak gebruikt wordt, is wit en zwart. Dit is tijdloze, klassieke combinatie.

De pasvorm van het shirt

De pasvorm is één van de belangrijkste aspecten van een (zwart) overhemd. Met name bij zwarte kleding is de pasvorm vaak het make-or-break aspect. Een te strak of te wijd shirt ziet er niet stijlvol uit. Het is aan te raden om een zwart overhemd aan te trekken die precies goed om het lichaam valt. Tevens dient de mouwlengte juist te zijn. Mocht je je maat niet zeker weten, neem dan contact op met een overhemden specialist, zoals overhemden.com. Zij kunnen aan de hand van drie lichaamsmaten bepalen welk zwarte overhemd het beste voor je geschikt is.
 

Meer berichten