Bij hondentrimsalon 'Knip & Soapy' gaan de honden weer netjes verzorgd naar huis.
Bij hondentrimsalon 'Knip & Soapy' gaan de honden weer netjes verzorgd naar huis. (Foto: Sandra)

Metamorfose bij Knip & Soap: een trimsalon is geen dameskapper

  Zakelijk

Apeldoorn - Een hondentrimsalon is geen dameskapper. Veel hondeneigenaren weten echter niet dat een trimmer veel meer kan dan alleen 'knippen en scheren'. Charlotte Groot Bluemink-Trumpi runt hondentrimsalon Knip & Soapy sinds januari dit jaar. En met succes, ze heeft al vele hondenharen door haar handen gehad. Grote honden, kleine honden, langharige- en kortharige honden.

Door Sandra Evers

Charlotte: ,,Ik bracht mijn eigen hondje naar een trimsalon. Hij werd mooi geknipt en kwam lekker verzorgd terug. Dit kan toch niet moeilijk zijn, waarom ga ik dit zelf niet doen? Zo ontstond het idee om mijn eigen trimsalon te gaan openen. Ik heb mijzelf een halfjaar de tijd gegeven om uit te zoeken of het iets voor mij is. Dat bleek toch wat ingewikkelder dan gedacht, het is niet alleen maar even knippen en scheren. "

Na dat half jaar bleek Charlotte inderdaad nog de wens te hebben om een eigen trimsalon te gaan openen. Ze heeft altijd al een passie gehad voor beauty en verzorging van mensen (en dieren). ,,Het begon in mijn jeugd al met paardrijden en daar hoort natuurlijk ook het verzorgen van de paarden bij. Borstelen, bekappen van de hoeven of de manen invlechten voor wedstrijden. Zo is de passie voor lichamelijke verzorging van dier en mens gegroeid. In het verleden heb ik al een nagelstudio aan huis gehad. Ook heb ik er wel eens aan gedacht om een kinderkapsalon aan huis te beginnen. Uiteindelijk werd dat dus een nagelstudio. Nadat ik zwanger werd van de derde ben ik daarmee gestopt en heb de acryl aan de wilgen gehangen."

Sinds januari is de wens van Charlotte in vervulling gegaan en heeft ze haar eigen trimsalon aan huis. Kenmerkend is dat Charlotte ontzettend lief en geduldig is naar de honden, ze is persoonlijk en gepassioneerd. In de salon staan diverse trimapparatuur van goede kwaliteit die het werken aan de hond gemakkelijk maken. Een in hoogte verstelbaar bad waardoor grote honden zelf kunnen instappen en waardoor het makkelijk en 'ergonomisch werken' is.

 

Meer berichten