Foto: Gert Perdon

Opening Solar Inclusief op 23 maart: Zo zien je eigen zonnepanelen eruit...

  Zakelijk

Apeldoorn - In de showroom van Solar Inclusief.aan de Spadelaan in Apeldoorn zie je direct hoe de zonnepanelen op jouw dak erbij komen te liggen, of het dak nu plat is of schuin. Eigenaar Mark Belt opent het pand op 23 maart. Dat gebeurt met een hapje en een drankje voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Als publiekstrekker bij de opening is een elektrische BMW van dealer Dusseldorp te bewonderen.

Door Leo Polhuys

Solar Inclusief is gehuisvest in een pand met industriële uitstraling dat door een aantal enthousiaste medewerkers geheel is opgeknapt. Op de benedenverdieping komen een kinderhoek en een ontvangstbalie waar mensen terecht kunnen met vragen. Ook is er een ''nostalgisch'' hoekje in de maak met een bar en enkele oude apparaten aan de muur.

Het pand ademt een huiselijke sfeer en is uitgevoerd in de Solar bedrijfskleuren grijs en geel. Boven komt een ruimte die heel goed dienst kan doen als instructiezaal voor bijvoorbeeld mensen die meer willen weten over zonnepanelen of warmtepompen. De laatstgenoemde energiebron gaat volgens Mark een grote toekomst tegemoet als vervanger voor de cv ketels.

Ook denkt Mark erover, de bovenruimte in de toekomst aan derden te verhuren. ,,Maar dit is nog toekomstmuziek. Ik ga eerst maar eens proberen geld te verdienen met mijn team.'' Verder komt er buiten een aparte rokersruimte. Buiten is een ruimte parkeerruimte achter het pand. ,,Ik werkte tot voor kort vanuit huis, maar ik ben helemaal uit mijn jasje gegroeid. Vandaar dat ik op zoek was naar een ander pand.''

,,Ons grote onderscheid ten opzichte van andere leveranciers is de showroom'', zegt Mark. ,,Er zijn natuurlijk meer aanbieders van zonnepanelen in onze regio, maar de meesten hebben geen showroom. Wij dus wel. Bij ons kun je gewoon even binnenlopen en je oriënteren zonder dat je meteen de druk voelt om iets te kopen. Er komen verschillende opstellingen te staan. Je kan rustig rondkijken en je laten voorlichten. En het wordt meteen inzichtelijk hoe de panelen op je eigen dak eruit komen te zien. Het feit dat de Spadelaan op loopafstand van de binnenstad ligt, vlak achter het station, maakt het voor bewoners van het centrum ook makkelijk om even aan te wippen.''

Solar Inclusief levert en monteert zonnepanelen bij bedrijven en particulieren. Het bedrijf vertegenwoordigt acht merken. Het hoofdmerk is Qcell. Ook worden zonnepanelen onderhouden en schoongemaakt. De onderneming ontzorgt de klant ook door de teruggave te regelen van de BTW die op de aanschaf van zonnepanelen is betaald. Mark runt naast de zonnepanelenspecialist ook Belt dienstverlening. De opening van Solar Inclusief is op 23 maart tussen 15.00 en 17.00 uur.

Meer berichten