Open dag Autodemontagebedrijf De Wind

  Zakelijk

Apeldoorn - Op 18 maart is het Global Recycling Day: Hoe recyclen we autos?

Wanneer we een lege wijnfles inleveren, weten we dat dit glas wordt verwerkt tot nieuwe flessen en potten. Maar wat gebeurt er met autos als deze op zijn? Waar lever je deze in en wat gebeurt ermee? ARN organiseert in samenwerking met autodemontagebedrijven door het hele land tijdens Global Recycling Day op 18 maart 2019 een open dag. Zodat u op deze vragen antwoorden krijgt.

Deelnemend bedrijf in de regio is Auto- en demontagebedrijf Wind, Lage Brink 40, 7317BE Apeldoorn. 

Global Recycling Day beleeft dit jaar pas zijn tweede editie. In 2018 is deze dag in het leven geroepen om het belang van recycling te erkennen en te vieren. ARN (Auto Recycling Nederland) vindt dit een mooie gelegenheid om nieuwsgierigen uit te nodigen om een autodemontagebedrijf in de buurt of hun eigen Post-Shredder Technology (vervolg PST) fabriek te bezoeken. Om zo een indruk te krijgen van autorecycling in Nederland.

Een autodemontagebedrijf is namelijk de eerste stop van een afgedankte auto. Hier worden de autos ontdaan van bruikbare onderdelen en gevaarlijke vloeistoffen. Vervolgens gaan ze naar de shredderbedrijven. De restmaterialen van het shredderbedrijf komen weer in de PST-fabriek van ARN in Tiel terecht. Hier worden nog bruikbare grondstoffen onttrokken uit het restmateriaal door middel van indrukwekkende grote machines.

Nieuwsgierig geworden? Dat kunnen we ons voorstellen. Kijk op www.arn.nl/GRD welke bedrijven meedoen aan de landelijke open dag.

.

Meer berichten