Mahmoud Al Chehabi  opende samen met zijn vrouw Hassna de winkel in Apeldoorn.
Mahmoud Al Chehabi opende samen met zijn vrouw Hassna de winkel in Apeldoorn. (Foto: )

Mister Baklava opent winkel aan de Brinklaan

  Zakelijk

Apeldoorn - Nog maar vier jaar is hij in Nederland en nu staat Mahmoud samen met zijn vrouw vol trots in hun pas geopende winkel aan de Brinklaan 19. Apeldoorn kan nu kennismaken met en proeven van Syrische lekkernijtjes. Een ruim assortiment van bonbons en Syrische gebakjes is bij Mister Baklava verkrijgbaar.

In 2014 moest Mahmoud Al Chehabi vanwege de oorlog in Syrië noodgedwongen vertrekken uit Aleppo. Zijn goedlopende drogisterij werd door oorlogsgeweld vernietigd. Hij belandde na een lange en gevaarlijke vlucht in Apeldoorn waar een jaar later zijn vrouw en hun twee zonen hem volgden.

Zijn vrouw Hassna werkte in Syrië als econoom bij een bank. Stap voor stap hebben ze in krap vier jaar in Apeldoorn een nieuw bestaan opgebouwd. Mahmoud zet binnen twee jaar een online winkel in Syrische lekkernijen op en Hassna studeert inmiddels aan de Universiteit van Amsterdam accountancy en hoopt dit jaar haar Master Accountancy binnen te halen.

Hij weet de Syrische producten in Nederland maar ook in Duitsland te verkopen. En nu zijn wat hen betreft Apeldoorners en toeristen aan de beurt om kennis te maken met Syrische producten.

Het harde werken van het stel is beloond met deze mooie winkel. Met de hulp van een 'businesscoach' is een ondernemingsplan opgesteld en startte een lange zoektocht naar een geschikt pand.

Voor Mahmoud en Hassna staat voorop dat men Apeldoorn kennis wil laten maken met hun Syrische specialiteiten. In Syrië zijn vrijwel alle gebak- en chocoladeproducten gevuld met allerlei soorten noten. Het land is rijk aan pistache-, hazel- , wal- en cashewnoten. Je kunt in de winkel een kopje koffie drinken en proeven van alle heerlijke gebakjes en bonbons. Ook voor de bekende met amandel gevulde geboorte-suikers en bonbondozen kun je bij Mister Baklava terecht.

Mahmud hoopt in het voorjaar direct voor de winkel een terras te kunnen openen en als het nog iets warmer wordt wil hij Apeldoorners blij maken met Syrisch ijs. Mister Baklava heet iedereen graag welkom aan de Brinklaan 19!

Meer berichten