Foto:

Ons Huis neemt 45 sociale huurwoningen af in Julianakwartier

  Zakelijk

Apeldoorn - Ons Huis neemt 45 sociale huurwoningen af in het Julianakwartier. De overeenkomst voor de bouw van deze woningen is door de Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van Ons Huis en Erik Nijhuis, directeur van Nijhuis Bouw B.V. getekend.

Julianakwartier is een ontwikkeling van Explorius Vastgoedontwikkeling in samenwerking met Nijhuis Bouw en bevindt zich in de driehoek Hoogakkerlaan, Sprengenweg, Koning Lodewijklaan op de plek van het voormalige Juliana Ziekenhuis. Het nieuwbouwplan bestaat uit een grote variëteit aan woningen. Naast de 45 sociale huurwoningen worden er 45 koopwoningen, een gezondheidscentrum en 2 woon-zorgcomplexen gerealiseerd. Julianakwartier is ruim van opzet en kenmerkt zich door een rustige dorpse sfeer en waar kinderen veilig kunnen buiten spelen.

In het koopsegment komen er 40 twee-onder-één-kapwoningen en 5 vrijstaande woningen. De woningen sluiten qua stijl en architectuur fraai aan bij de bestaande bebouwing aan de Badhuisweg, Sprengenweg en andere straten in de omgeving. In het woongebied is ook een gezondheidscentrum voorzien van eerstelijns zorgvoorzieningen. Denk hierbij aan een huisarts, apotheek, fysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, maar bijvoorbeeld ook een kinderendagverblijf.
Behalve de 90 woningen, komen er in het Julianakwartier ook drie zorgcomplexen, waaronder het hiervoor genoemde gezondheidscentrum. Daarmee wordt invulling gegeven aan de vroegere zorgbestemming van de locatie. De twee woon-zorgcomplexen krijgen elk een eigen karakter en invulling in een parkachtige setting.
De sociale huurwoningen worden te zijner tijd aangeboden via Woonkeus Stedendriehoek.

www.julianakwartier.nl

Meer berichten