Arno Dijkerman zet zich al jaren in voor winkelcentrum Hart van Zuid.  ,,Hier heb je nog ouderwetse service en winkeliers hebben nog persoonlijk contact met de mensen." (foto Gert Perdon)
Arno Dijkerman zet zich al jaren in voor winkelcentrum Hart van Zuid. ,,Hier heb je nog ouderwetse service en winkeliers hebben nog persoonlijk contact met de mensen." (foto Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

Like en deelactie Hart van Zuid succesvol

  Zakelijk

Apeldoorn - Arno Dijkerman van Hamer Witgoed zet zich al jaren in voor ,,zijn'' winkelcentrum Hart van Zuid. Twee en een half jaar geleden is hij met collega Mark Breedvelt gestart met een like en deelactie op de facebooksite van het winkelcentrum. Arno treedt daarbij op als enthousiaste presentator. Er zijn maar liefst 4770 volgers. ,,Wij maken filmpjes van ondernemers op het plein en deze geven dan leuke prijzen weg onder degenen die de berichten op facebook hebben geliked en gedeeld. ''

Ook Country Wilma en Ennico Moes deden eerder al mee en gaven een album weg. Arno: ,,Het is leuk voor de ondernemers dat ze zien dat de deelnemers aan de facebookactie blij zijn met hun prijzen. In het kader van de like en deel van deze week gaf de Apeldoornse zanger Jermaine Stuiver zijn nieuwe album Omdat het mag cadeau. De eerstvolgende prijs die wordt weggegeven mag er ook zijn; het is een vleesschotel van de keurslager.Het is ook fijn om te zien dat er prijzen gaan naar mensen die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken.Zo zijn er veel prijzen gegaan naar goede doelen zoals Avondzon.'' Er zijn inmiddels al meer dan zeventig filmpjes gemaakt. De actie van de Apeldoornse winkeliersvereniging heeft inmiddels ook de aandacht van elders getrokken. Arno: ,,Ook ondernemers van buiten ons winkelcentrum doen mee. Ik word soms gebeld door mensen die ik niet eens ken en die op een heel andere plek in de stad of daarbuiten zitten. Bijvoorbeeld taxibedrijven, restaurants, Bos Vlaggen en attractiepark Julianatoren en zelfs Gerard Joling is al op de film gezet.''

Arno werkt al twintig jaar met veel plezier bij de witgoedspecialist en is erg betrokken bij het wel en wee van de ondernemers en van de klanten. ,,Hier heb je nog ouderwetse service en winkeliers hebben nog persoonlijk contact met de mensen. De klant vindt bij ons zo'n veertig (zelfstandige) ondernemers in een winkelcentrum dat pas is opgeknapt. Zo zijn de luifels onlangs vernieuwd en er staan fleurige bloembakken die het winkelcentrum een mooi aanzien geven. Met de leegstand valt het erg mee want er staat zegge en schrijven maar een pand leeg. De klant kan bij ons terecht voor al zijn dagelijkse boodschappen. Het is hier gewoon gezellig en er is alle plek voor klanten die met de auto komen, want we hebben ruime gratis parkeergelegenheid. Bovendien houden we het hele jaar door veel activiteiten zoals Sinterklaas of de braderie. En natuurlijk regelmatig acties, zoals like en deel, dat voorlopig nog wel even doorgaat.'' De actie van winkelcentrum Hart van Zuid is behalve op facebook ook te volgen op instagram.

Meer berichten