Mijnheer Pelgrim is blij met de technische hulpmiddelen die Remco Bouwmeester voor hem verzorgde: een mobiel alarm, een camera en intercom. "Als er iets met me gebeurt, wil ik snel hulp kunnen inroepen. Dat is nu geregeld." (foto: Remco Bouwmeester)
Mijnheer Pelgrim is blij met de technische hulpmiddelen die Remco Bouwmeester voor hem verzorgde: een mobiel alarm, een camera en intercom. "Als er iets met me gebeurt, wil ik snel hulp kunnen inroepen. Dat is nu geregeld." (foto: Remco Bouwmeester) (Foto: Anja Straathof)

Remco Bouwmeeester: ,,Ik maak mensen blij met techniek"

  Zakelijk

Apeldoorn - Voor Remco Bouwmeester is het duidelijk: als mensen comfortabel en veilig willen wonen, kan de techniek hen echt helpen. Dat geldt niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen.

Door Anja Straathof

Remco: "Met één druk op de knop kun je het licht aan doen in de woonkamer. Maar ook in je hele huis. Met een zendertje kunnen mensen met dementie zelfstandig een ommetje maken. Komen ze buiten de 'veilige zone' die is ingesteld, dan gaat er een alarm af en ontvangen mantelzorgers een signaal. Met een intercom kun je je huis in de gaten houden, maar ook eenvoudig contact houden met je kinderen." Kortom: er kan veel, heel veel.

"En dat is gelijk het gevaar," zegt Remco. "Werkelijk alles is mogelijk. Mijn eerste vraag bij een nieuwe klant is daarom altijd: wat is het probleem? En stap voor stap zoek ik dan naar de beste oplossing. Want de oplossing moet naadloos passen bij de klant." Met zijn bedrijf Kom Bij Bouwmeester denkt hij graag mee. "Ik kan een losse aanpassing installeren, maar ook een woningscan doen. Dan lopen we systematisch het hele huis door om te kijken wat nodig of gewenst is. Denk aan het plaatsen van steunen of beugels, antislipmaterialen. Of het plaatsen van buitenlampen met schemerschakelaars. Het zijn eenvoudige aanpassingen om in eigen huis te kunnen blijven wonen en - ook niet onbelangrijk - de kans op een val te verkleinen. Maar ook rookmelders zijn van belang."

Alle facetten
Remco: "Jarenlang werkte ik als monteur in de techniek en later als manager. In die laatste functie had ik een helikopterview. Als eigen baas ben ik nu weer echt met techniek bezig, én met alle facetten van het vak. Dat bevalt me goed."

Huis optimaliseren
"Technische oplossingen zijn binnen bereik gekomen van iedereen. Werkenden kunnen ervoor zorgen dat hun huis al lekker op temperatuur is als ze thuis komen, of juist verlicht is (en zo bewoond lijkt) als ze een avond weg zijn. Met vergelijkbare technische voorzieningen kan vanuit de woning van een oudere alarm worden geslagen als er om 9 uur 's morgens nog geen 'beweging' is gesignaleerd. Dit is echt een vakgebied met heel veel ontwikkelingen. Maar voor mij blijft centraal staan dat ik het comfort en de vrijheid van mensen wil vergroten. Van jong en oud."

Voor meer informatie: 

www.kombij-bouwmeester.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden