Logo apeldoornsstadsblad.nl


Chinees restaurant Crystal Plaza: 20 jaar in hart Anklaar

  Zakelijk

Apeldoorn - Crystal Plaza viert zijn 20-jarige jubileum en eigenaren Hing-Yat en Kwei-Heung Tang zijn maar wat trots.

Hing-Yat over de opening in 1997: "Het voelt als de dag van gisteren. Iedere dag open ik met een glimlach de deur en hoop dat mijn gasten dezelfde deur met een glimlach verlaten."

De uit Hong Kong afkomstige Hing-Yat Tang opende inmiddels 20 jaar geleden het Chinese restaurant aan de Laan van Zevenhuizen. Na een grondige verbouwing van het winkelcentrum werd het voormalige restaurant Ling-Fa omgedoopt tot Crystal Plaza dat zich, naast de Chinees-Indische, ook specialiseert in de Kantonese keuken. De Anklaar heeft een speciale betekenis voor het echtpaar.

Hing-Yat werkte in de jaren '70 in Ling-Fa als bedrijfsleider en kent de buurt op z'n duimpje. Na een uitstapje naar Heerde keerde het paar weer terug naar Apeldoorn. Kwei-Heung: "Alsof we in een warm bad stapte. Een hartelijk onthaal van gasten die we nog van vroeger kenden."

Met dezelfde hartelijkheid en persoonlijke benadering gaat het echtpaar te werk, tot de dag van vandaag. Ondanks dat er veel verandert in de omgeving, blijft Crystal Plaza een vaste anker in de buurt. Ook in het voorjaar van 2019 wanneer het nieuwe winkelcentrum Anklaar af is. Hing-Yat: "Twintig jaar verdient een feestje! Een die we graag met onze gasten vieren."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox