AllemansGilde is de eerste sociale ondernemerscoöperatie in Apeldoorn waarin mensen met behoud van bijstandsuitkering, onder korting van inkomsten, de kans geboden wordt te ondernemen. (foto Daniëlle van de Vlag)
AllemansGilde is de eerste sociale ondernemerscoöperatie in Apeldoorn waarin mensen met behoud van bijstandsuitkering, onder korting van inkomsten, de kans geboden wordt te ondernemen. (foto Daniëlle van de Vlag) (Foto: danielle van de vlag)

Kans om te ondernemen bij coöperatie Allemansgilde

  Zakelijk

Apeldoorn - Jacqueline Pol en Natalie Spaans zijn de drijvende krachten achter De Coöperatie AllemansGilde. AllemansGilde is de eerste sociale ondernemerscoöperatie in Apeldoorn waarin mensen met behoud van bijstandsuitkering, onder korting van inkomsten, de kans geboden wordt te ondernemen. ,,De coöperatie is de paraplu voor deelnemende bedrijven."

Door Danielle van de Vlag

Jacqueline en Natalie zijn maatschappelijk betrokken onderneemsters. Jacqueline heeft commerciële en financiële expertise en ondernemers- en managementervaring in het bedrijfsleven. Natalie heeft een bureau dat projecten ontwikkelt en uitvoert op het gebied van (sociaal) ondernemerschap, zelforganisatie, talentontwikkeling en armoedebestrijding. De dames hebben een gedeelde passie/ambitie en vullen elkaar perfect aan binnen De Coöperatie AllemansGilde.

,,Wij richten de bedrijfsprocessen van de coöperatie in, zorgen ervoor dat er een overkoepelende administratie komt en een administratie per deelnemer. Ondernemers kunnen hun administratie volledig uitbesteden aan de coöperatie. Wel vinden we het belangrijk dat mensen mee blijven kijken om zo ook van dat aspect van het ondernemen betrokken te zijn. Ook denken we actief mee over verkoopkansen en waar mogelijk verbinden we mensen met een bepaalde expertise aan de groep. Zo kunnen de ondernemers zich breed ontwikkelen. Er gaan veel uren in de coöperatie zitten maar we halen er onwijs veel voldoening uit!"


,,Wij willen Apeldoorn mooier maken door talenten van deze mensen optimaal te benutten", aldus Jacqueline. ,,Mensen met elkaar verbinden en ieder zijn eigen kwaliteit laten ontplooien is het mooiste wat er is", vertelt Natalie verder. ,,Zo inspireer je en leer je van elkaar! Elke vrijdagochtend komen we samen bij Startup Apeldoorn waar De Coöperatie AllemansGilde gevestigd is, om met deelnemende ondernemers te sparren en te kijken naar nieuwe ontwikkelingen en kansen binnen hun bedrijf. Het is altijd supergezellig en inspirerend."

,,De coöperatie heeft de ambitie over enkele jaren zelfvoorzienend te zijn, haar sociale impact is dan niet meer weg te denken:, aldus de onderneemsters. Voor meer informatie www.allemansgilde.nl of mail naar info@allemansgilde.nl. De Coöperatie AllemansGilde biedt overkoepelende zaken als administratie, inkoop, huisvesting, marketing en begeleiding bij ontwikkeling van het bedrijf van deelnemende ondernemers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden