<p>&nbsp;Edwin Spiker van Hypotheek Visie Apeldoorn&nbsp;</p>

 Edwin Spiker van Hypotheek Visie Apeldoorn 

Advies Hypotheek Visie Apeldoorn: ‘Er is veel mogelijk’

  Zakelijk

Ben of ga je binnenkort met pensioen en zou je graag kleiner willen gaan wonen of verhuizen naar een andere omgeving? Maar vraag je je af of je nog wel een hypotheek kunt krijgen? Dan ben je niet de enige. Het is een vraag die Edwin Spiker van Hypotheek Visie Apeldoorn steeds vaker krijgt. Hij is sinds mei vorig jaar hypotheekadviseur van de vestiging aan de Hofstraat 20.

Veel senioren denken dat ze geen hypotheek meer kunnen afsluiten en hebben hun wens om te verhuizen of verbouwen in de ijskast gestopt. Dat is jammer. Er zijn zeker wel mogelijkheden. Veel mensen denken dat ze geen hypotheek kunnen afsluiten op hun pensioengerechtigde leeftijd, of als ze binnen 10 jaar de AOW-leeftijd te bereiken. Edwin legt uit hoe dat komt: ‘Wil je een hypotheek afsluiten dat wordt er gekeken naar je huidige inkomen. Maar als je 57 jaar of ouder bent, houden geldverstrekkers rekening met je toekomstige pensioeninkomen. En dit inkomen is vaak minder dan je huidige inkomen. Een geldverstrekker houdt hier allemaal rekening mee. Normaal gesproken kon je dan een stuk minder lenen.’

Hypotheekmogelijkheden voor senioren

Gelukkig zijn er geldverstrekkers voor 57-jarigen en ouder die niet alleen naar het inkomen kijken, maar ook naar je werkelijke maandlasten. Vanaf 2013 moet elke geldverstrekker toetsen of je op basis van je inkomen een annuïteitenhypotheek (bestaat uit rente én aflossing) wel of niet kan dragen. Deze toets is voor senioren niet wenselijk omdat aflossen op hun vaak huidige(kleine) hypotheek niet meer nodig is. Daarom zijn er geldverstrekkers die de mogelijkheid bieden om op werkelijke lasten te toetsen. In combinatie met de huidige lage rente en een aflossingsvrije hypotheek betekent dit lage woonlasten voor minimaal 20 jaar.

Niet alleen komen senioren bij Edwin terecht als ze een andere huis willen kopen. ‘Ik krijg ook mensen op gesprek die inmiddels een flinke overwaarde hebben op hun wonind. Die overwaarde willen ze graag benutten. De reden zijn vaak uiteenlopend: om de huidige woning aan te passen om er langer te kunnen wonen of als “aanvulling” voor een leuke oude dag. Maar ook om hun (klein)kinderen te helpen bij de aankoop van een woning.’

De ruimere mogelijkheden die worden geboden moeten uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Edwin: ‘Omdat er wordt afgeweken van de standaard regeling, moet ik aantonen dat ik hiervan mag wijken. Dit doe ik door aan te tonen dat de werkelijke lasten voor de klant betaalbaar zijn. Er komt dus nog wel wat bij kijken. Goed advies is daarbij belangrijk. Ik help de mensen om de voors en tegen te kunnen overzien, zodat ze makkelijker een keuze kunnen maken.

Wil je graag kleiner gaan wonen? Of gelijkvloers? Misschien dichter bij de kinderen of kleinkinderen? Edwin Spiker brengt graag je financiële mogelijkheden in kaart. Bel voor het maken van een afspraak (055) 540 9801. Je vindt Hypotheek Visie Apeldoorn aan de Hofstraat 20. Een afspraak in de avonduren behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je liever niet naar kantoor komt, kan het gesprek ook online plaatsvinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden