Trots tonen de afdelingen hun nieuwe shirts. (foto Dennis Terwel)
Trots tonen de afdelingen hun nieuwe shirts. (foto Dennis Terwel) (Foto: Dennis Terwel )

Futsal en AGOVV samen aan de bal

  Sport

Apeldoorn - De KNVB gaf afgelopen week groen licht aan de plannen van Futsal Apeldoorn om te voetballen onder de vlag van AGOVV.

Het eredivisieteam treedt daarmee in de voetsporen van de veertien jeugdteams van Futsal dat het afgelopen seizoen al aansloot. Hiertoe behoorde ook het damesteam dat uitkomt in de eerste klasse. Dat leidde al tot een behoorlijke aanwas van het aantal leden bij AGOVV. Die groei heeft zich de afgelopen maanden doorgezet. Het besluit beviel beide partijen erg goed, waardoor ze in gesprek raakten over een intensievere samenwerking. Met de KNVB als procesbegeleider werd er in de afgelopen maanden gepraat over de invulling van de overstap.

Project OSSO

“De samenwerking met Futsal Apeldoorn is opnieuw een teken dat AGOVV weer in de lift zit”, zegt Gert Sangers, bestuurslid voetbalzaken. “Door met hen in zee te gaan, helpen we elkaar op het veld én in de zaal. Daarnaast hebben wij Maatschappelijk Verantwoord Sporten hoog in het vaandel staan, net als Futsal Apeldoorn. Met het project OSSO geven ze jongeren weer een houvast door middel van voetbal. Het is een mooie kruisbestuiving. We zijn trots dat we daar ons steentje aan kunnen bijdragen.”

Versterking

Gino Sergio, voorzitter van Futsal Apeldoorn: “AGOVV is een ambitieuze club en daar passen wij qua visie en beleid perfect bij. Deze samenwerking kent alleen maar winnaars. In de fusie tussen AGOVV en Futsal Apeldoorn hebben we een vorm gevonden waarbij we de sterke punten van beide verenigingen kunnen combineren. Vanuit het perspectief van zaalvoetbal zal hiermee niet alleen de focus liggen op ons team in de eredivisie, maar zal juist de gehele jeugdopleiding doorontwikkeld worden.”

Voor meer informatie kijk op

www.agovv.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden