Patrick van Steen grootmeester Ng Ying Kungfu
Patrick van Steen grootmeester Ng Ying Kungfu (Foto: Marc Wickerhof)

Patrick van Steen "grootmeester" in Ng Ying Kungfu

  Sport

APELDOORN - Hij trainde jaren lang enorm hard onder zijn meester Christopher Fournier. Opende een vechtsport centrum in Apeldoorn en was uitermate succesvol op wedstrijden. Bloed, zweet en tranen gaf hij voor het Five Animal Kung Fu. Dit harde werken is nu beloond met het grootmeesterschap voor Apeldoorner Patrick van Steen.

Van jongs af aan doet hij al aan vechtsport, boksen, taekwondo, tai chi chuan, mixed martial arts en meer. Zijn passie lag uiteindelijk toch het meest bij het Five Animal Kung Fu, Ng Ying Kungfu dat gebaseerd is op dieren. De tijger, het luipaard, de kraanvogel, de slang en de draak staan centraal binnen deze zuid Chinese vechtsport. De stijl heeft vele onderdelen zoals zelfverdediging, vorm, wapens, semi en full contact sparren, grondtechnieken en tai chi. Patrick beheerst alle onderdelen en geeft les bij Ng Ying Kungfu Apeldoorn.

Door zijn goede beheersing en harde werken ontving hij deze benoeming in Mei 2020. Officieel is Patrick van Steen nu grootmeester en heeft hiermee de hoogst haalbare vechtsport graad behaald. Echter blijft Patrick zelf heel bescheiden. "Ondanks.mijn grootmeesterschap ben en blijf ik gewoon Patrick" Deze titel is gegeven door de Ng Ying Kungfu World Federation uit Amerika. Apeldoorn kan trots zijn op deze bijzondere prestatie grootmeester Patrick van Steen. Indien u interesse heeft in lessen Ng Ying Kungfu kunt u mailen naar: kungfu.apeldoorn@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden