Einde seizoen Draisma Dynamo en contractverlenging Rauwerdink


Teamfoto Draisma Dynamo Volleybal
Teamfoto Draisma Dynamo Volleybal (Foto: Draisma Dynamo Volleybal)

Einde seizoen Draisma Dynamo en contractverlenging Rauwerdink

  Sport

Apeldoorn - De Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) heeft op 18 maart bekend gemaakt alle competitie wedstrijden van de Topdivisie en lager stop te zetten. De NeVoBo zag nog enkele oplossingen om de Eredivisie af te kunnen sluiten. Maar ook deze werd vanaf 22 maart gestopt. Wat betekent dat Draisma Dynamo opnieuw geen kampioen is. 

De mannen van Draisma Dynamo laten op de clubsite weten te balen van het onvermijdelijke besluit: “Momenteel zijn we allemaal in een bizarre situatie beland, door het Covid-19 virus ligt de samenleving even plat. Mensen moeten zoveel mogelijk binnen blijven, bedrijven moeten noodgedwongen (tijdelijk) sluiten. Ook wij als spelers zitten thuis, aan het volleybalseizoen is abrupt een einde gekomen. Waar ons sportershart heel erg van baalt, begrijpen wij allemaal dit onvermijdelijke besluit.”

Aan het begin van het volleybalseizoen hebben de mannen van Draisma Dynamo uitgesproken kampioen te willen worden. En het leek bijna werkelijkheid te worden. Bijna het gehele seizoen stond de ploeg van Redbad Strikwerda bovenaan in de competitie. Ze sloten de reguliere competitie af op de eerste plek en hielden dit ook vast in de Kampioenspoule. 

Ondanks de verloren Supercup op 6 oktober 2019, en de op 16 februari verloren bekerfinale spreken de mannen op de clubsite van mooie wedstrijden: “Aan het begin van dit seizoen hadden wij als team uitgesproken kampioen te willen worden. Door overmacht kan dit doel helaas niet worden voortgezet. Het afgelopen jaar hebben wij veel mooie wedstrijden mogen spelen in de Draisma Dynamo Arena. Dit hadden wij niet gekund zonder alle Draisma Dynamo liefhebbende mensen!” 

Goed nieuws uit het Dynamo-kamp was er eveneens. Jeroen Rauwerdink heeft zijn contract verlengd voor het seizoen 2020-2021. De 34-jarige inwoner van Zeist laat op de clubsite weten niet lang te hoeven nadenken over het besluit: “We zijn overeengekomen dat ik nog een jaar doorga. Het was vrij snel beklonken. Ik heb aangegeven dat ik het van jaar tot jaar bekijk, maar eigenlijk had ik al voor de uitbraak van de corona-epidemie voor mezelf de knoop doorgehakt. Zoals ik ook al eerder heb gezegd, heb ik er nog enorm veel plezier in. Voor mezelf vind ik een mooie balans in de combinatie volleybal, studie en gezin. Daarnaast zijn we bij de club bezig met een continu proces. Dat heeft als doel om jezelf en het team beter te maken en verder te professionaliseren. We willen alle twee hetzelfde: verbeteren én prijzen pakken. Kampioen worden met Draisma Dynamo staat daarbij bovenaan het lijstje.” 

De spelers en staf van Draisma Dynamo begrijpen het besluit van de NeVoBo en zij kijken uit om al hun supporters volgend seizoen weer gezond op de tribune te zien. Stay safe!

Tekst: Quinty Wolters

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden