Joris Berkhout (#3) viert punt met ploeggenoten van Solkema (#7), Cook (#19), van Zeist (#10) en Rauwerdink (#2)
Joris Berkhout (#3) viert punt met ploeggenoten van Solkema (#7), Cook (#19), van Zeist (#10) en Rauwerdink (#2) (Foto: Rudy Biekart)

Draisma Dynamo maakt kansen in CEV Cup

  Sport

Apeldoorn - In een kleine terugblik en voorbeschouwing in het Europa Cup avontuur van Draisma Dynamo spraken we de 20 jarige spelverdeler Joris Berkhout. Hij reisde samen met zijn ploeggenoten afgelopen 26 januari af naar Rusland voor een Europees avontuur en zal het aankomende donderdag 13 februari opnieuw tegen Lokomotiv opnemen. Dit keer in een thuiswedstrijd, wat plaats zal vinden in de Draisma Dynamo Arena.

Tekst: Quinty Wolters

Berkhout vertelt een geweldige ervaring te hebben beleefd in Novosibirsk. “Het was een lange reis, 9 uur vliegen is niet niks en daarna kwam nog 4 uur met bussen reizen. Maar de ervaring was geweldig. De wedstrijd was geweldig en je zit in een hele andere cultuur. Het was erg koud, maar ik ben heel blij dat ik dit heb mogen meemaken.”

We vroegen hem met welke verwachtingen de spelers naar Rusland gingen. Deze draaide tijdens de reis volledig om… “Je weet dat ze 1e staan in de Russische competitie, wat dan een hele goede competitie is. Dus je bent bewust van het feit dat het echt een topteam is. Toen we eenmaal de video hebben bekeken, en een plan op het team hadden, besefte we wel dat we serieus konden gaan volleyballen.” En zo bleek dat ook terug te zien in de wedstrijd. Dynamo maakte serieus goede kansen en stond volgens de student Sport en Bewegen niet weggeslagen te worden: “Het besef punt bij mij persoonlijk kwam rond het midden van de 1e set. We stonden daar niet weggeslagen te worden en waren serieus een set aan het winnen. Vanaf dat moment dachten we dat we echt konden volleyballen om te winnen. Dat had ik voor de wedstrijd niet verwacht.”

Ondanks het 3-0 verlies van Draisma Dynamo hoorden we links en rechts in de gangen dat het alsnog een mooie wedstrijd was. “Het was zeker goed spel wat we leverden. Maar omdat het een mooie wedstrijd was, was het resultaat wel teleurstellend. Vooral in de 2e set, als we het zelf in handen hebben. Dat was wel behoorlijk zuur. Er zaten wat schoonheidsfoutjes in en als we een paar eigen fouten niet hadden gemaakt, hadden we een setje kunnen pakken. Maar het was goed spel, en zijn er ook zeker van bewust dat er nog verbeterpunten zijn voor onszelf. En omdat we dat weten, biedt het ook perspectief naar de returnwedstrijd.”

Draisma Dynamo zal hard aan de bak moeten in de Draisma Dynamo Arena. Zij moeten 3-0 of 3-1 winnen om de alles beslissende Golden set te gaan spelen. De Russen bezitten over een goede ‘troef’ laat Berkhout weten in zijn verwachtingen op de CEV Cup. “Ik verwacht dat het nog steeds een ontzettend goed team is. Ze hebben een sterke speler achter de hand. Hij speelde in Rusland niet, maar ze hebben hem wel tot hun beschikking. Als team zijnde doen ze het nog steeds ontzettend goed, dus ik verwacht dat ze geen zwakke wedstrijd zullen neerzetten. Het zal vanaf onze kant puur vanuit de vechtlust moeten komen, en dezelfde drive als die wij daar hadden. Als we de schoonheidsfoutjes eruit halen, dan zou het moeten lukken.”

Op hier en daar een pijntje na staat het team volgens de spelverdeler er fysiek prima voor. “Tuurlijk, we hebben allemaal af en toe een pijntje, maar ik denk dat we op Rik van Solkema en Renzo Verschuren na, allemaal bereid zijn om te spelen.” De 20 jarige diagonaal van Draisma Dynamo, Rik van Solkema, heeft in een kersttoernooi in België zijn enkel verzwikt. van Solkema gaf een kleine update over zijn enkel: “Mijn enkel gaat de goede kant op. Het is nu ongeveer 4 weken geleden, en ik train al weer wat mee met de ploeg. Van de week heb ik wat in het achterveld meegedaan, en heb al een kleine sprong in de serve. De Bekerfinale is misschien nog wat vroeg, maar ik ga 100% voor de play offs!” Renzo Verschuren zal de komende weken niet bereid zijn om te spelen i.v.m. rugklachten.

Naast de trainingsuren in de hal, besteedt het team ook veel tijd door in de sportschool. “Onze krachttrainer zorgt dat we fysiek beter worden en daar zijn we ook hard mee bezig. Daarnaast hebben we ook 2 verzorgers die altijd op de training aanwezig zijn, dus die kunnen ons ook goed behandelen.” aldus, Joris Berkhout.

We vroegen Berkhout of hij nog iets aan zijn verhaal toe wou voegen, en hij zij lachend: “Vliegtuig eten is voor één keer prima, maar na vier keer kun je het echt wel uitspugen gewoon!”

Kan de ploeg van trainer/coach Redbad Strikwerda nog een golden set uit de wedstrijd slepen? We gaan het zien. De returnwedstrijd om een plekje in de 1/4e finale van de CEV Cup vindt plaats op 13 februari om 20:00 uur in de Draisma Dynamo Arena. Kaartjes zijn te koop via draismadynamo.nl

Meer berichten