Draisma Dynamo na de halve finale in Doetinchem
Draisma Dynamo na de halve finale in Doetinchem (Foto: Rudy Biekart)

Draisma Dynamo pakt plek in de bekerfinale

  Sport

Apeldoorn - De mannen van Draisma Dynamo reisde woensdagavond (15-1) af naar Doetinchem voor de halve finale in de bekerstrijd.

De ploeg van succes coach Redbad Strikwerda verloor afgelopen seizoen 2 van de 3 keer van de Doetinchemers, waaronder 1 wedstrijd gespeeld werd om de Supercup. Het was dus tijd om hun niveau te laten zien. Waar ze al die tijd voor hebben getraind, een plek in de bekerfinale.

Freek de Weijer laat op de clubsite weten tevreden te zijn over de wedstrijd: “In de eerste twee sets stonden we onder druk, maar kwamen we daar goed onderuit. Die derde set verloren we. We zakten wat weg en lieten een paar steekjes vallen, al hadden we het in die set al af kunnen maken. Maar ja, Orion kan natuurlijk best aardig volleyballen. Als je dan vervolgens ziet hoe we het in die vierde set rechtzetten. Écht heerlijk. We weten waartoe we in staat zijn. Vanavond hebben we dat laten zien. We zijn duidelijk stabieler geworden en hebben nu niet meer zo’n heel diepe ondergrens”

Zelfs de altijd kritische Redbad Strikwerda was zeer te spreken over de prima resultaten tegen de overige Top 4-teams. “Voor deze week hadden we twee zware wedstrijden in de beker voor ons en een wedstrijd om de koppositie in de eredivisie. Alleen maar zware wedstrijden dus, die we alle drie hebben gewonnen. Die overwinning van vandaag brengt ons bovendien nog ergens ook. Dat we nu in de finale staan, is natuurlijk hartstikke mooi.”

Uiteindelijke setstanden waren: 20-25, 24-26, 25-22 en 15-25

De bekerfinale zal op zondag 16 februari plaatsvinden in Den Bosch. Dynamo zal dan de strijd aan gaan met SAMEN Lycurgus, die zich dezelfde avond ook heeft geplaatst in de finale. Dynamo speelde vorig seizoen ook de bekerfinale tegen Lycurgus. Dit leverde destijds 3-1 winst op. Kan de momenteel beste volleybalploeg uit Nederland opnieuw de beker mee naar Apeldoorn nemen?

Foto: Rudy Biekart

Tekst: Quinty Wolters

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden