Miquel Wilpshof is trots op zijn club. Voor meer informatie over de donderdagavond trainingsgroep: m.wilpshof@outlook.com. (foto Gert Perdon)
Miquel Wilpshof is trots op zijn club. Voor meer informatie over de donderdagavond trainingsgroep: m.wilpshof@outlook.com. (foto Gert Perdon) (Foto: )

Trainingsgroep SV Orderbos herrezen

  Sport

Apeldoorn - Anderhalf jaar geleden was er van de donderdagavond trainingsgroep van de Apeldoornse voetbalvereniging SV Orderbos weinig over. Om precies te zijn twee leden, die bij gebrek aan medespelers maar gingen biljarten.

Door Bert Nijenhuis

"Maar we kwamen natuurlijk wel om te voetballen", vertelt Miquel Wilpshof (45), een van de twee diehards. "Daarom ben ik zelf maar mensen gaan werven." Met succes, want inmiddels telt de groep dertig leden, die binnenkort zelfs kunnen trainen in een speciaal ontworpen tenue.

Warm bad

Familieleden, vrienden, spelers van het zaterdagelftal, Miquel polste ze allemaal en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. "Er hebben zich zelfs spelers van andere voetbalverenigingen bij ons aangesloten. Vorige week trainde een oud-marathonschaatser mee. Iedereen ervaart de groep als een warm bad."

Dat zal er voor een groot deel mee te maken hebben dat het plezier voorop staat. "We spelen elke donderdagavond om half acht met een partijtje", verklaart Miquel. "De vorige keer waren we met twintig man, dus werd het tien tegen tien. Rond half negen breien we er altijd een eind aan en verlaat het winnende team juichend het veld. Na het douchen gaan we naar de kantine. Daar gooien we een tientje op tafel en gaan we gezellig een paar biertjes drinken. Deze opleving komt de geldstroom en continuïteit binnen de club dus ook ten goede."

Opgebloeid

De leeftijden binnen de groep lopen uiteen van twintig plus tot zeventig plus. "Fred is met 72 jaar ons oudste lid", berekent Miquel. "Bij zijn vorige team werd hij niet zo fijn opgevangen en bij ons is hij weer helemaal opgebloeid. In de zomer hebben we met een klein groepje doorgetraind. Fred was ook van de partij en zelfs bij veertig graden wist hij van geen ophouden. 'Ik moet dat biertje eerst verdienen', zei hij. Hij heeft aangekondigd een feestje voor de groep te gaan geven. Het is nog even afwachten hoeveel uitnodigingen Fred moet versturen, want volgens Miquel groeit trainingsgroep gestaag door. "Als die te groot wordt, maken we er gewoon twee groepen van."

Vooralsnog zijn er 22 trainingsoutfits gemaakt voor de geïnteresseerde leden. "Ook weer zo'n idee dat onder het genot van een biertje is ontstaan. We hebben zes bedrijven bereid gevonden ons te sponsoren. Hun namen komen op de pakken, maar omdat we een trainingsgroep zijn, zullen die niet door veel mensen worden gezien. Dat geeft ook weer aan dat we echt een gunfactor hebben." Volgend jaar zullen de trainingspakken sporadisch ook buiten Sportpark Orderbos te bewonderen zijn, want dan staan er enkele oefenwedstrijden gepland. "Onder meer op een memorial toernooi ter ere van onze oud-voorzitter Gerard Kool. Mijn vader is voorzitter geweest. Zelf ben ik bijna ik bijna veertig jaar lid en mijn zoontje voetbalt hier ook. Het doet me dan ook goed dat het na enkele mindere jaren weer goed gaat met SV Orderbos."

Meer berichten