Rose Nijkamp uit Apeldoorn is landelijk provinciekampioen

  Sport

Apeldoorn - De 13 jarige Apeldoornse tennister Rose Nijkamp heeft een prachtige tennis zomerseizoen achter de rug.

Naast de nationale titels in open en ranglijsttoernooien, finaliste in de single bij NJK en de titel winares in dubbel bij NJK in Hilversum begin augustus, heeft Rose aardig gestegen ook op de internationale ranglijst afgelopen jaar. Momenteel hoort ze bij de TOP 30 op de Internationale Junioren Ranglijst in haar eigen leeftijd (geboren 2006).

Afgelopen weekend treed Rose weer bij een toernooi in Nederland. In het weekend van 8 en 9 september werden in Amsterdam de Landelijke PJK gehouden. Rose werd in mei 1ste in de categorie meisjes enkel t/m 14 jaar in Nijmegen tijdens de Provinciale Gelderse Kampioenschappen (PJK Gelderland). De winnaars van de 12 provincies werden uitgenodigd om met elkaar te strijden afgelopen weekend in Amsterdam. Zaterdag werden de partijen binnen gespeeld vanwege de regen. Rose won overtuigend met 6-0 6-0 haar tweede ronde tegen de winnares van PJK Utrecht Isabelle van Hillegersberg.

Met duidelijke cijfers rekende op zondag in halve finale met de winnares van PJK Zeeland, Danique Vermue . Het werd 6-0 6-3 .In de finale liet ze weer hoog niveau tennis zien. Ze was met 6-1 6-3 sterker dan haar tegenstander, de eerste geplaatste Kyra Shetty die provincie Noord Holland vertegenwoordigde. Shetty zorgde voor een verassing in halve finale. Ze won met 6-3 6-2 van de top 10 nationale speler Dylara Okur. Het is voor Rose de 3de jaar in de rij dat zij met succes de Gelderse top tennis vertegenwoordigd tijdens Landelijk Provincie Kampioenschappen. Ook in 2018 en 2017 ging Rose met de Nationale PJK titel naar huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden