Cursus Nordic walking bij AV'34

  Sport

Apeldoorn - Op 14 september start bij AV'34 de cursus Nordic Walking. Tijdens de drie maanden durende cursus worden de basistechnieken aangeleerd en vervolgens verder uitgebouwd. Voor poles (de stokken) wordt gezorgd. 

Nordic Walking is een sport voor alle leeftijden, waarbij de conditie aanzienlijk verbetert omdat maar liefst negentig procent van de spieren wordt gebruikt. 

De cursus begint zaterdag 14 september om 09.00 uur, aanwezig 08.45 uur. Jong of oud, dat maakt voor Nordic Walking niet uit. Iedereen kan deze sport beoefenen.

De stokken, ook wel 'poles' genoemd, zorgen ervoor dat je je knieën veel minder belast dan bijvoorbeeld bij hardlopen. Spieren in de benen, arm en rug worden getraind zonder dat de belasting op gewrichten van rug en benen toeneemt. Dit maakt de sport zo geliefd onder ex-hardlopers, die vanwege blessures niet meer kunnen rennen. Als je probleemgebied bij de wervelkolom of bij de gewrichten van heup, knie of enkels ligt, zijn er dus zeker mogelijkheden om de nodige beweging te krijgen.

Nordic Walking helpt ook bij het in conditie blijven en bij het tegengaan of verminderen van chronische aandoeningen (bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, artrose, osteoporose). Zelfs voor mensen met gezondheidsklachten als RSI kan deze outdoorsport uitkomst bieden. Adresgegevens: AV'34, Sportpark Orderbos 19. Voor meer Info: j.warmels1849@gmail.com

 
 

Meer berichten