Douwe Geluk en Laura Bonthuis trots op Brons
Douwe Geluk en Laura Bonthuis trots op Brons (Foto: Zhao Fei)

Laura en Douwe twee keer Brons op Wereldkampioenschap vechtsport 2019 in China

  Sport

EMEISHAN CHINA - Apeldoorners Laura Bonthuis en Douwe Geluk deden van 14 tot 18 juni 2019 mee aan de wereldkampioenschappen Chinese vechtsport. Dit WK Kung Fu en Tai Chi Chuan van de IWUF werd gehouden in de stad Emeishan China. Het lukte Laura als Douwe om een bronzen medaille voor de 3de plaats te winnen op dit hoogste podium.

Meer dan 5000 deelnemers van over de hele wereld gingen de strijd met elkaar aan op het WK van de IWUF. De IWUF staat voor International Wu Shu Federation en zij organiseerden het wereldkampioenschap. Na een selectie procedure van de FO.G. Federatie Oosterse Gevechtskunsten en NOC NSF werden Laura en Douwe geselecteerd voor deelname als team Nederland. Ze mochten voor Nederland uitkomen op het hoogste podium. Beiden zijn ze leerlingen van de Shaolin Kung Fu 'He Yong Gan' sportschool te Apeldoorn.

Naast atleten van over de hele wereld, waren er ook veel Chinese deelnemers die als beste gezien worden binnen deze vechtsporten. Laura Bonthuis deed mee met Shaolin Kung Fu dubbel wapen ( brons ) en Chen stijl Tai Chi Chuan ( 4de plaats ). Douwe Geluk deed mee met de Chen stijl Tai Chi Waaier vorm ( brons ) en Shaolin Kung Fu Rou Quan ( 6de plaats ). Kortom, een enorme prestatie op wereld niveau van de 2 Apeldoornse atleten Na het WK 2019 zijn ze doorgevlogen naar de Shaolin Tempel in de Henan provincie in China, de geboorteplaats van de Shaolin vechtsporten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden