Jonker pakt Goud met debuut senioren team NED

  Sport

Apeldoorn - Afgelopen weekend 7 en 8 juni maakte turnster Vera Jonker ( 16 jaar) haar debuut in de nationale  senioren turnselectie bij de Flanders International Team Challenge in Gent.

Voor Jonker is dit een belangrijke carrière stap na haar deelname aan de jeugd EK in Glasgow vorige zomer.  De Apeldoornse begon op 7 jarige leeftijd bij NTK en via de selectie van KDO meldde ze zich als 9 jarige bij Kalverblad TON in Almelo. Onder toptrainer Frank Louter en assistent Herbert Hoogers ontwikkelt zich hier een generatie topturnsters met naast Vera , Sara van Disseldorp , Laura de Witt en Astrid de Zeeuw (allen 16 jaar) tot de nieuwe beloften van het Nederlandse dames turnen. Er wordt veel van deze dames gevraagd: naast 30 trainingsuren in de week en regelmatige stages in Heerenveen moet ook nog een middelbare school opleiding worden gevolgd op het Noordik in Almelo. Voor Vera betekent dit een standaard "werkdag" van 06:15- 19:45.

In Gent vormen deze talenten samen met Naomi Visser, Lieke Wevers, Kirsten Polderman en Elze Geurts het team van de KNGU tijdens dit prestigieuze turnevenement met deelname uit 21 landen.

Na een voorbereidende stage in Heerenveen en podiumtraining in Gent heeft bondscoach Gerben Wiersma 2 teams samengesteld voor de teamwedstrijden op zaterdag en finales op zondag.

In Team 1 kwam Elze Geurts uit en in team 2 kwamen Lieke Wevers, Naomi Visser, Sara van Disseldorp, Laura de Witt en Vera Jonker uit.

Team 2 wist in deze wedstrijd het goud te veroveren met een punten aantal van 159.429 en lieten daarbij Australië achter zich, die het Zilver veroverde en team België wist het Brons binnen te halen.

Wat een geweldig resultaat met 3 debutanten turnsters ( Jonker, van Disseldorp en de Witt) en Lieke Wevers die haar comeback maakte.

Naomi Visser wist het hoogste aantal punten bij elkaar te turen van 54.333 wat haar goud opleverde. Hierbij was zij de beste senior van het toernooi in de meerkamp.

Op de teamfinales op zondag die geturnd werden met een mixt team van junioren en senioren viel team NED net naast het podium met een vierde plaats, met in totaal 201,927 punten.

Hier verdiende België het goud met 207.425 punten en Roemenië won het Zilver en een mix team van Italië en Australië wonnen het brons.

Jonker wist met Tsukahara anderhalve schroef op het onderdeel sprong de derde plaats te behalen met 14.00 punten.

Na deze wedstrijd zal Jonker zich gaan voorbereiden op het NK in Ahoy Rotterdam die wordt gehouden op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni in het Topsport Paleis van Ahoy Rotterdam.

Jonker wil hier het beste van zich laten zien van wat zij in zich heeft. Vorig jaar wist zij het zilver te bemachtigen in de meerkamp op dit NK.

Meer berichten