Rose Nijkamp. (foto Rien Hokken)
Rose Nijkamp. (foto Rien Hokken)

Apeldoorns tennistalent Rose Marie Nijkamp geselecteerd voor Oranje

  Sport

Apeldoorn - Apeldoorns tennistalent Rose Marie Nijkamp is geselecteerd door KNLTB voor het Oranje junioren team die Nederland zou vertegenwoordigen bij de Europese Teams Kampioenschappen Summer Cups. Dit is het meest belangrijkste junioren team competitie t/m 14 jaar.

Rose vertegenwoordigt samen met twee andere meiden Nederland in het kwalificatie toernooi tussen 30 juni-2 juli. Onder de leiding van bondscoach Simone Schilder vertrekken de Oranje leeuwinnen eind juni naar Saint Valery en Caux, Frankrijk.

Voor de net 13 jarige Rose die vorige jaar de Finale toernooi van Europese Kampioenschappen Summer Cup t/m 12 jaar haalde, blijft het een fantastische (leer)ervaring en een enorme motivatie om dit jaar tegen de beste oudere spelers uit Europa te spelen en de eer voor Nederland samen met haar team hoog te houden.

De pupil van Tjerk Bogtstra , die in de winter al goede (inter)nationale resultaten liet zien, zette er bij de start van de gravel seizoen nog een tandje bij. Zij wist in het landelijke KNLTB voorjaarscompetitie 2e klasse gemengd senioren (op zondag) alle singles te winnen en samen met haar team eindigde op een welverdiende tweede plaats (op 1 punt na de kampioen).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden