Weer kwartet speelsters voor Alterno

  Sport

Apeldoorn - Volleybalvereniging Dros-Alterno is afgelopen week tot overeenstemming gekomen met een tweede kwartet speelsters. Daarmee staat de teller van de selectie van  hoofdcoach William Klaver momenteel op acht. Het management van het eerste damesteam verwacht binnenkort de laatste namen bekend te kunnen maken.

Begin van deze maand kon er al contractverlening worden aangekondigd met Lisa Nobel, Kirsten Bröring, Yvet Visser en Daphne Broekhuis. Vier speelsters die ook afgelopen seizoen deel uitmaakten van de selectie. Aan dit rijtje kan nu een vijfde naam worden toegevoegd, want ook Froukje Hoenderboom (19) zal voor het tweede achtereenvolgende seizoen deel gaan uitmaken van de hoofdmacht.

Daarnaast kan William Klaver komend seizoen beschikken over een tweetal nieuwkomers. Benthe Wismans (19) en Lauri Luijken (24) maken de overstap van Warnsveld naar Apeldoorn. Luijken speelde bij Topdivisionist WSV op de passer/loper
positie. Daarvoor maakte ze deel uit van het Beach Team Nederland. Over haar komst naar Dros-Alterno zegt Luijken: "Ik zie dit als mooie kans en uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen en om samen met een groep jonge en talentvolle
meiden in de Eredivisie te spelen."

Benthe Wismans vervulde bij WSV de positie van diagonaal speelster. Voor haar is de komst naar Apeldoorn een mooie kans om in de Eredivisie te spelen, kei vaak te trainen en zichzelf nog verder te ontwikkelen.

Laatste nieuwkomer in de selectie van Klaver is de voor Alterno bekende Anna Zijl (17). Anna is terug van weggeweest, want vanuit Dames 2 speelde ze vorig seizoen in het Talent team. Daarnaast maakte ze deel uit van de selectie van Jong Oranje. Zijl, opgegroeid bij Alterno vindt het "een echte familieclub". Over team en trainer geeft ze aan: " William ken ik nog van Pre-jeugd Oranje en Papendal, dus ik weet hoe hij training geeft. Bovendien hebben we nu een hele leuke groep met jonge meiden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden