Keeperscollectief GROEN WIT'62 ontwikkelt nieuw concept voor jeugdkeepers

  Sport

Apeldoorn - Vrijdag 17 mei houdt het Keeperscollectief GROEN WIT'62 de laatste training van dit seizoen voor alle jeugdkeepers van GROEN WIT'62. Deze voor Apeldoorn unieke aanpak is door het Keeperscollectief van GROEN WIT'62 opgezet met als doel om alle keepers, op hun eigen niveau, een betere keeper te maken.

Net als bij andere verenigingen krijgen de selectiekeepers van GROEN WIT'62 een speciale keeperstraining. Vaak wordt aan de keepers die niet tot de selectieteams behoren geen tot nauwelijks aandacht besteed. Tot voor kort was dit ook het geval bij GROEN WIT'62. Omdat de vereniging het belangrijk vindt dat deze keepers ook aandacht krijgen, is het  Keeperscollectief van GROEN WIT'62 gestart met het maken van een ontwikkelingsplan voor alle keepers.

Het organiseren van een gezamenlijke training die één keer per maand wordt gegeven is een van de eerste initiatieven uit dit plan. Tijdens deze trainingen spelen de selectiekeepers een belangrijke rol. Ze verzorgen samen met de keepertrainers de trainingen den dragen daarmee hun kennis over aan de andere keepers. Daarbij ondersteunen ook de keepers van de seniorenteams. Hoewel er in en rond Apeldoorn wel een aantal keeperscholen actief is, is het initiatief van het keeperscollectief uniek. Uniek omdat het een initiatief is vanuit de eigen vereniging, uniek omdat ongeveer dertig keepers, jong en oud op één veld staan met als 'doel samen beter worden'.

Het initiatief is zo succesvol dat het Keeperscollectief vanaf volgend seizoen wekelijks op de dinsdagavonden trainingen
voor alle jeugdkeepers van GROEN WIT'62 gaat verzorgen.

Op 17 mei wordt de afsluitende training van dit voetbalseizoen georganiseerd. De training wordt afgesloten met de strijd om de reflex cup. Scott van Diggelen, keeper bij AFC AJAX 2, is als speciale gast aanwezig en gaat de keepertrainers ondersteunen. Tijdens de laatste training van het seizoen wordt ook de nieuwe kledinglijn voor de keepers van GROEN WIT'62 gepresenteerd. De kleding van de trainers wordt beschikbaar gesteld door 100% Voetbal uit Apeldoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden