Succesvolle Shoot Out en Scoop voorrondes bij AMHC Apeldoorn

  Sport

Apeldoorn - AMHC Keepers Juliette Schers (MC1) en David Hukshorn (JC1) mogen als keeper de eer van de Apeldoornse hockeyvereniging hoog houden tijdens de Districtskampioenschappen van het NK Shoot Out, op zondag 19 mei in Deventer. 

Bijna vijftig jeugdspelers deden afgelopen zondag mee bij de voorrondes op het terrein van AMHC in het Orderbos. Bij de veldspelers namen Lucas Ritsema, Joppe Verhagen (beiden JC1), Isabella Stevens (MC1) en Maaike van Wensen (MD1) de Shoot Outs het beste en mogen zij volgende week naar Deventer. Doel is uiteindelijk het NK Shoot Out op zondag 23 juni in Amsterdam. Voor het NK Scoop, dat dan ook wordt gehouden in Amsterdam, wisten Tijn Bruens (JC1) en Tibbe Wasenaar (JC2) zich rechtstreeks te kwalificeren met hun scoops van ieder meer dan 27 meter.

Bij een Shoot Out in het hockey gaat het er om binnen acht seconden te scoren als veldspeler óf de bal uit het doel te houden als keeper. Bij een Scoop wordt vanuit stilstand in een scheppende beweging een bal zo hoog en zo ver mogelijk verder gebracht. Naast de C en D jeugd waren er ook spelers uit de E8-tallen die meededen aan de shoot-outs. Fiene Bruens en Roderick-Jan Poort deden het het beste in die categorie.

 

Meer berichten