Laura Bonthuis trots op haar bronzen medaille
Laura Bonthuis trots op haar bronzen medaille (Foto: Roman Kociensky)

Laura Bonthuis wint brons op Europees vechtsport Kampioenschap 2019 in Moskou

  Sport

MOSKOU - De EWUF European Wu Shu Federation is het hoogste orgaan voor de Chinese vechtsport in Europa. Ook organiseerden zij het officiëele Europees Kampioenschap voor de Chinese martial arts van 25 april tot en met 2 mei 2019. Het lukte Laura Bonthuis om sterk de 3de plaats te veroveren en een bronzen medaille te winnen.

Vele landen deden mee aan dit grote vechtsport evenement, maar liefst 27. Voor team Nederland waren Laura Bonthuis en Douwe Geluk geselecteerd door de FOG Federatie Oosterse Gebchtskunsten in samenwerking met het NOC NSF. Op basis van hun veel gedane wedstrijden en goede resultaten mochten zijn Nederland vertegenwoordigen in Moskou. 

Het niveau was hoog op dit hoogste Europese podium en alle aspecten van de Chinese martial arts kwamen aan bod. Stijlen als Wu Shu, Kung Fu, Shaolin, Sanda,  Tai Chi en anderen kwamen aan bod. Laura Bonthuis pakte sterk in de dubbele.wapen divisie het Brons en werd 4de met Chen stijl Tai Chi en ook 4de met Shaolin ongewapend vechten.

Douwe Geluk won een 5de en 6de plaats en een 12de plaats binnen verschillende onderdelen van interne Chinese stijlen. Laura en Douwe zijn leerlingen van de Shaolin 'He Yong Gan' vechtsport school in Apeldoorn die enorm.trots is op deze leerlingen die het zover geschopt hebben. Deze Apeldoorners mogen zeer trots zijn op het behaalde resultaat.

Meer berichten