Apeldoorn 'hofleverancier' in talententeam korfbalbond

  Sport

Apeldoorn - KV Apeldoorn is met maar liefst 8 talenten goed vertegenwoordigd in de regionale talenten teams. In het nog jonge bestaan van de club is dit al het zoveelste succes van de Apeldoornse korfbal-jeugd.

Zo werden vorig seizoen ook al de nodige talenten van de club geselecteerd en stond KV Apeldoorn B1 bovendien al op het Nederlands Kampioenschap voor 1e klasse teams.

De afgelopen maanden hebben de selecties plaatsgebonden van de zogeheten RTC's van korfbalbond KNKV. RTC's (regionaal talentencentra) bieden talenten in hun directe omgeving in de leeftijdscategorie U13, U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te
ontwikkelen met als doel doorstroming naar hoger liggende niveaus. Bovendien wordt uit de lokale RTC's de selectie gemaakt voor de nationale korfbal teams van U17 en U19.

"Dit is geweldig, we zijn hartstikke trots" verteld Lissa Dibbink, 'RTC Coördinator' bij KV Apeldoorn. "Het definitieve programma is nog niet bekend, maar de komende tijd staat in het teken van het spelen van RTC toernooien tegen andere regio's. En er wordt regelmatig getraind in RTC verband. Uiteindelijk draait het om kwalificatie voor de Korfbal Challenge in Rotterdam" een prestigieus korfbaltoernooi tussen kerst en oud en nieuw in het topsportcentrum aldaar.

De geselecteerden van KV Apeldoorn zijn:
• U13: Koen den Otter (D1), Lars van Kasteel (D1), Eline van de Wetering (D1).
• U15: Zilla Heijink (C1), Noa Ongering (C1), Olivier Wolsink (C1).
• U17: Boaz Heijink (A1), Noah Koers (B1)

Meer berichten