SC Klarenbeek neemt organisatie Kennedymars van WS78

  Sport

Apeldoorn - Alweer voor de zevende keer staat in Klarenbeek de Kennedymars en de Long Distance Walk op het programma. Op 22 en 23 maart zullen wandelaars uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland, België en Luxemburg hun weg vinden richting de startlocatie, het MFC in Klarenbeek.

De ervaren deelnemers zijn erg enthousiast over de locatie, de organisatie en de geweldige routes in en rondom de startplaats. De afstanden zijn 110km (Long distance Walk), 80 km Kennedymars. Verder zijn er nachtafstanden van 60 en 40 km. Op zaterdag zijn er de afstanden 40 en 20 km. Er is gratis een zeer ruime parkeergelegenheid beschikbaar en wandelaars die voor de lange afstanden per trein komen is er een pendelbus vanaf het station naar de startlocatie MFC Klarenbeek.

De routes lopen overdag bij daglicht vooral over onverharde paden en als de duisternis zijn intrede doet wordt er vooral over verharde wegen gelopen. De routes worden duidelijk met pijlen en linten aangegeven en er is steeds om de ongeveer 7 km een rustpost. WS78 tekent voor de organisatie in nauwe samenwerking met SC Klarenbeek.

.WS78, een landelijk opererende wandelvereniging die lange afstand wandelingen organiseert. Dit is voor de laatste keer. WS78 heeft aangegeven vanaf 2020 alleen nog wandeltochten van 20 km en 40 km aan te willen bieden. Omdat dit evenement zo goed loopt en zowel de wandelaars als SC Klarenbeek erg enthousiast zijn gaat SC Klarenbeek vanaf 2020 de organisatie van dit evenement volledig overnemen. Aan het evenement doen elk jaar zo'n 350 lange afstand lopers mee aan de nachttochten.

.Daarbij komen op zaterdag nog eens zo'n 400 wandelaars in actie voor de kortere afstanden. Bij heel mooi weer kunnen dat er nog meer zijn. Dat betekent dat in dit weekend Klarenbeek in het teken staat van wandelaars die komen genieten van de fantastische natuur en een ongeëvenaard avontuur. Voor de nachttochten is voorinschrijving noodzakelijk (is al bijna volgeboekt) en voor de dagtochten op zaterdag is dat niet nodig. Bent u geïnteresseerd en wilt u ook een keer mee doen aan dit avontuur kijk dan op www.WS78.nl/kennedymars voor meer informatie.

Meer berichten