L. Bonthuis, D ter Horst, N. Stukker, D. Geluk, A. Cotcheza
L. Bonthuis, D ter Horst, N. Stukker, D. Geluk, A. Cotcheza (Foto: Rick Werkman)

Wethouder Nathan Stukker huldigde Shaolin Kung Fu Apeldoorn

  Sport

APELDOORN - Op woensdag 13 februari 2019 waren de huldigingen voor topsporters van de Sportraad, Acress en de gemeente Apeldoorn. Ook een team van wedstrijdsporters van de He Yong Gan Shaolin vechtsport school werden door wethouder sport dhr Nathan Stukker in het zonnetje gezet voor hun uitzonderlijke sportprestaties en titels behaald in 2018.

Het Shaolin Kung Fu is een oude Chinese krijgskunst of vechtsport die ontstaan is in het Shaolin Klooster in de Henan provincie in China. Veel onderdelen zijn dan ook aanwezig binnen deze martiale kunst waaronder: ongewapende stijlen, gewapende stijlen, zelfverdediging, sanshou het Chinese kickboksen maar ook zachtere varianten zoals Tai Chi en Chi Kung. Ook zijn er binnen al deze facetten wedstrijden te doen zowel nationaal als internationaal.

De Shaolin He Yong Gan sportschool doet vaak mee aan wedstrijden zowel nationaal als internationaal met een groot aantal deelnemers. In 2018 behaalden Laura Bonthuis en Argentina Cotcheza 2 eerste plaatsen op een Nederlands Kampioenschap, Douwe ter Horst en Douwe Geluk behaalden op internationale toernooien waaronder Duitsland titels op Europees niveau.

Vanwege deze uitzonderlijke prestaties op hoog niveau reikte wethouder Nathan Stukker het team de mooie sportpenning uit. Vorig jaar tijdens de huldiging verzorgde Shaolin Kung Fu Apeldoorn een grote demonstratie in de raadszaal, het democratische hart van de gemeente Apeldoorn waar veel mensen deze school nog van herkenden. Kijk voor meer informatie op: www.shaolin-vechtkunst.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden