Selectietrainingen voor Donna Bouma

  Sport

Apeldoorn - Donna is 13 jaar en zit sinds haar 10e op karate en neemt sinds ruim 2 jaar deel aan wedstrijden. Donna: "Ik heb er hard voor getraind en mijn best gedaan om dit te kunnen bereiken. Toen ik hoorde dat ik in de selectie mocht blijven trainen was ik echt super blij. Nu kan ik mezelf nog meer uitdagen. De trainingen zijn intensief en gericht op het verbeteren van mezelf. De dingen die ik ga leren kan ik toepassen in de komende wedstrijden."

Nadat Donna Bouma 2e werd bij het NK mocht ze 3 proeftrainingen volgen bij de nationale selectie voor kumite trainingen. Op zondag 10 februari kreeg ze het goede nieuws dat ze bij de selectietrainingen is toegelaten. De sensei van Donna, Ben van Elburg van Shotokan Karate-Do Van Elburg, feliciteert Donna met de toelating: "Door de prestaties van Donna kon een uitnodiging voor de selectie niet uitblijven. Ze heeft een goede indruk achtergelaten bij het proefdraaien. Hard werken wordt beloond. Maar de beloning is niet alleen voor het harde werken van Donna, maar ook voor de trainers en coaches. SKVE telt mee als club en wedstrijdteam in de karatewereld!"

Gemiddeld traint Donna 6 uur per week in de dojo van SKVE en ook thuis traint ze elke dag. Met de selectie traint ze daarnaast elke maand 2 uren in Leusden onder leiding van de bondscoaches. Donna: "Er wordt in de selectie verwacht dat je je voor 100% inzet. Daarbij heb je wel lenigheid en een goede conditie nodig. Het is hard werken, maar ik vind kumite gaaf om te doen, iedere keer een andere tegenstander, zoveel mogelijk punten scoren, met een goede dekking partijen winnen."

Naast de gewone tienerdingen zoals afspreken met vriendinnen, huiswerk maken en het piano spelen dat Donna al vanaf haar 6e met veel plezier doet, is haar sport een groot onderdeel in haar leven. "Karate is een sport die goed mij me past en SKVE is een super karateschool waar ik me op mijn plek voel. Sensei Ben en sensei Ronald halen in de lessen het beste in mij naar boven. Met plezier ga ik naar elke training toe. Om elkaar te ontmoeten in de dojo en met elkaar te trainen om doelen te bereiken, zoals presteren op wedstrijden.

Sensei Ben over de toekomst van Donna: "We hopen natuurlijk dat Donna in de toekomst voor de jeugd in de Nederlandse selectie uit gaat komen bij internationale wedstrijden waaronder het EK en WK. Donna heeft nu een stap gemaakt naar een mooie wedstrijd carrière en Sensei Ronald en ik gaan ervan uit dat er meer volgen!"

Donna heeft zeker plannen op het gebied van karate. Het feit dat ze in de kumite selectie zit, motiveert haar nog meer om dingen te bereiken. "Behalve wedstrijden, train ik voor de zwarte band en ik wil graag naar Japan om daar trainingen te gaan volgen. Het lijkt mij gaaf om in de toekomst naar het EK te kunnen. Ik weet dat ik daar heel hard voor moet trainen, maar dat is wat ik wil."

Meer berichten