Masterszwemmers Aquapoldro succesvol

  Sport

Apeldoorn - Wat is masterszwemmen? Op de KNZB sit staat het juist verwoord: Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste mensen minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.

Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten! Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB masterszwemmers genoemd, is de ideale manier om fit te blijven

Wedstrijdzwemmen voor Masters is voor iedereen op zijn eigen niveau. Of je nu als ervaren wedstrijdzwemmer nooit wil stoppen, of dat je op latere leeftijd een borstcrawl cursus gedaan hebt en het geleerde wilt toepassen in wedstrijdverband. Voor alle doelgroepen is er wedstrijdaanbod.

Officieel kun je in het jaar dat je 20 wordt, meedoen aan deze wedstrijden. De indeling in leeftijdscategorieën gaat in stappen van 5 jaar, dus 20+, 25+, 30+, en verder t/m 90+. Je zwemt zo altijd tegen leeftijdsgenoten.

Het motto bij masterszwemmen is: “alles mag en niets moet”. Je doet het vooral om lekker in conditie te blijven en af en toe leuk meedoen met een masters zwemwedstrijd..

In het weekend van 14 t/m 27 januari werd Taco van Blommestein tot driemaal toe de gouden medaille uitgereikt en zwom hij op de 50 meter schoolslag zelfs het kampioenschapsrecord. Dat wil zeggen de snelste man van 85+ op een Master Nederlands kampioenschap in het 25m bad op deze afstand. Het blijkt zelfs zo te zijn dat hij op 1 honderdste het Nederlands record behaalde.

Beb van Riesen zwom goud met haar 400m en Leny Kamp met de 50 vlinder, 50 rug en 50 schoolslag. Aquapoldro is trots op haar Masters. Mocht je een keer interesse om te komen zwemmen, neem contact op met masters@aquapoldro.nl

Meer berichten