Selina Cicek
Selina Cicek (Foto: Willem de Boer)

Selina Cicek knap vijfde op EK jeugd Karate 2019

  Sport

Apeldoorn - Na maanden van voorbereiding en hard training was het afgelopen vrijdag 8 februari eindelijk zover voor Selina Cicek van Karate-do Smaal uit Apeldoorn. In het Deense Aalborg kwam zij uit voor Nederland in de categorie Kata cadetten bij het EK karate -21 jaar.

Tijdens het EK werden voor het eerst de nieuwe Kata regels gehanteerd, waarbij de deelnemers per ronde worden ingedeeld in poules van 8 deelnemers. Daar strijden de karateka’s tegen elkaar en plaatsen de beste karateka’s uit elke poule zich voor de volgende poule fase.

In de eerste poule fase begon Selina erg sterk en eindigde daar als eerste van haar poule van 8 deelnemers. Hiermee plaatste zij zich knap bij de laatste 16 deelnemers.

Ook in de tweede poule fase hield ze haar hoge niveau vast en eindigde knap als derde van de 8 deelnemers uit haar poule waarmee zij zich plaatste voor de strijd om de bronzen medaille.

Hier moest zij uitkomen tegen de nummer twee van de andere poule, om uit te maken wie met de bronzen medaille naar huis zou gaan. Helaas verloor Selina deze strijd met een minimaal verschil en greep zo net naast het brons en eindigde als 5de op haar eerste individuele EK. Al en met al een hele knappe prestatie voor deze talentvolle karateka van Karate-do Smaal uit Apeldoorn.

Bij het kumite kwam het andere talent van Karate-do Smaal, Frederiscu Bedou, helaas niet door de eerste ronde. Bij een 4-0 voorsprong met nog een paar seconden te gaan, volgde een ongelukkige diskwalificatie, wat het einde van zijn EK betekende.

Meer berichten