Oranje O14 jaar brons bij Europese WinterCups in Plovdiv, Bulgarije

  Sport

Apeldoorn - Apeldoorns tennisster Rose Marie Nijkamp was geselecteerd voor Europese WinterCups by Head  in Plovdiv, Bulgarije tussen 1-3 februari 2019. Met twee andere meisjes vormde zij het Oranje U14 team. De leerling van LOOT school Walterbosch Veluwse College uit Apeldoorn werd begeleidt in Bulgarije door KNLTB coach Simone Schilder. 

Het Nederlandse team deed goede zaken in Plovdiv. Begonnen aan het toernooi als ongeplaatst, teamNL speelde in de eerste ronde tegen Spanje (de derde geplaatste). Na de eerste 2 single wedstrijden was de score 1-1. Rose Nijkamp samen met dubbel partner Nina Kwakman gingen als leeuwinnen vechten voor de beslissende partij. Het werd 1-6 6-4 10-7 voor Oranje en Nederland ging door naar de halve finale ten kosten van Spanjaarden.

Op de tweede dag moesten alle Nederlandse speelsters de meerdere erkennen in het sterke team van Servië (2de  geplaatste). Het werd 3-0 voor Servië. Zondag werden de play-offs gespeeld voor de 3/4 plek. Het Nederlandse team O14 speelde de singles overtuigend tegen de nationale selectie van Zweden (4de geplaatste). Ook de dubbel werd gewonnen  en daarmee werd de stand  3-0 voor Nederland. Een mooie prestatie van Oranje Junioren team onder 14.

Onze Apeldoorns tennisster, Rose Nijkamp was de jongste deelnemer in Plovdiv. 
 

Meer berichten