Avondvierdaagse Ugchelen gaat gewoon door

  Sport

Ugchelen - De Apeldoornse Wandel Federatie houdt van 21 t/m 24 mei voor de 74e keer de Ugchelse Avondvierdaagse. De start en finish zijn evenals voorgaande jaren bij v.v. Albatross, er kan elke avond gestart vanaf 18.00 uur.

 De afstanden die kunnen worden gelopen zijn: 2,5 – 5 – 7,5 en 10 km per avond. De inschrijving voor scholen start op 1 mei en eindigt op 16 mei , om 21:00 uur, dit kan alleen via e-mail. De voorinschrijving voor individuelen is op donderdag 16 mei van 19.00 tot 21.00 uur bij v.v. Albatross. De kosten bedragen: €5 p.p. voor scholen/groepen en bondsleden, € 6 voor niet-bondsleden en overige deelnemers. Dit bedrag is inclusief medaille, na 16 mei worden alle bedragen met €1 verhoogd. Voorinschrijving kan via e-mail: g.donk1.1@kpnmail.nl, er kan er alleen ingeschreven worden bij G.Donk, Oude Beekbergerweg 296, dit is alleen voor scholen / groepen. Op alle avonden is de E.H.B.O. afdeling Beekbergen aanwezig. De wandelaars worden door leerlingen van de Politieschool Apeldoorn veilig de drukke wegen overgeholpen.

Ook dit jaar zal weer de bekende Cantharel A4D wisselbeker worden uitgereikt aan de school c.q. groep die zich in alle opzichten het beste gedraagt tijdens de avondvierdaagse, bij de editie van 2017 was de winnaar: De Bundel.

Hotel Apeldoorn "De Cantharel" zal alle wandelaars op de 5 – 7,5 en 10 km de 1e avond voorzien van een beker ranja. Ook dit jaar controleren wij streng op zwerfafval, afval dient in de daarvoor bestemde afvalbakken worden gedeponeerd. Door de grote drukte en diverse afsluitingen adviseren wij de deelnemers zoveel mogelijk op de fiets te komen, de organisatie heeft speciaal voor de fietsen de Brouwersmolenweg afgesloten voor al het verkeer Er zal tijdens de A4D GEEN Lijnbus rijden. De intocht staat gepland voor vrijdag 24 mei a.s. om 20.00 uur vanaf de Richtersweg, de Richtersweg en een gedeelte van de Bogaardslaan zal vanaf 18.00 uur gesloten zijn voor al het verkeer.

Voor en na de intocht zullen diverse dweilorkesten de sfeer erin proberen te brengen, deze dweilorkesten staan tijdens de intocht op diverse plekken langs de route van de intocht. Tijdens de intocht zullen de lopers worden ingehaald door diverse muziekverenigingen. De route van de intocht is als volgt: Opstellen en vertrek vanaf de Richtersweg om 20.00 uur precies, R.A. Bogaardslaan, L.A. Molecatenlaan, L.A. Ugchelseweg, R.A. Hoenderloseweg, R.A. Brouwersmolenweg ( v.v. Albatros )
Alle bewoners van de straten die tijdens de avondvierdaagse afgesloten zijn, zullen uiterlijk de 2e week van mei d.m.v. een brief op de hoogte worden gesteld.
 

Meer berichten