De organisatie zet elk jaar fantastische routes uit door de wijde landelijke omgeving van Klarenbeek. Start en finish is het MFC Klarenbeek.
De organisatie zet elk jaar fantastische routes uit door de wijde landelijke omgeving van Klarenbeek. Start en finish is het MFC Klarenbeek. (Foto: )

Klarenbeek bereid zich weer voor op de Kennedymars

  Sport

Klarenbeek - Op 22 en 23 maart staat de zevende Kennedymars Klarenbeek op het programma. Wandelvereniging WS78 tekent voor de organisatie. Start en finish is het MFC Klarenbeek.

Wandelvereniging WS78 gaat nog extremer. Voor de derde keer op rij staat ook de Long distance Walk van 110 km op het programma. De echte wandel fanaten melden zich hiervoor aan. De organisatie zet elk jaar fantastische routes uit door de wijde landelijke omgeving van Klarenbeek. Natuur, landschap, bezienswaardigheden alles komt aan bod. Dat blijkt wel uit het feit dat vele wandelaars uit heel Nederland, maar ook uit België, Luxemburg en Duitsland zich al vroeg aanmelden om deel te nemen aan dit legendarische wandelevenement.                          

Op vrijdagmiddag 15.30 uur starten de wandelaars voor de LDW voor de eerste 30 km om vervolgens terug te keren bij het MFC. Deze route loopt het eerste deel over onverharde wegen en het tweede deel, wanneer het donker wordt, gaat het vooral over verharde wegen. In het MFC staat voor deze lopers een warme maaltijd klaar. (Bij startgeld inbegrepen)

Vanaf 22.00 uur voegen de lopers voor de Kennedymars zich bij deze lopers voor de 80 km. Maar ook de nachtwandelaars voor de 60 km en/of 40 km. De wandelaars duiken de donkere nacht in om een ronde van 20 km te lopen over vooral verharde wegen. Na 20 km komt men terug bij het MFC voor een versnapering om vervolgens door te gaan voor de volgende 20 km. Na de tweede ronde staat er bij het MFC een ontbijt voor de lopers klaar. (Bij startgeld inbegrepen)

Daarna vervolgt men de route voor een ronde van 40 km. Ook kunnen nu tussen 7.00 uur en 9.00 uur wandelaars aansluiten die de dagtocht van 20 km of 40 km gaan wandelen. En tussen 9.00 uur en 11.00 uur  kunnen nog wandelaars invoegen voor de dagtocht van 20 km. De dagtochten verlopen grotendeels over onverharde wegen. Op alle routes is steeds om de ongeveer 7 km een rust, verversingspost ingericht. Alle routes eindigen vervolgens weer bij het MFC in Klarenbeek en het is de bedoeling dat iedereen voor 18.00 uur weer terug is. Voor de LDW en de Kennedymars moet vooraf worden ingeschreven als ook voor de nachttochten. Dit kan alleen via de website.

Meer informatie op www.ws78/Kennedymars.

Meer berichten