Foto: Shirley Zonneveld

Tadashii-do Prijzenfestijn voor SKVE Apeldoorn

  Sport

Rhoon - Tijdens de Open Tadashii-do Clubkampioenschappen in Rotterdam presteert SKVE Apeldoorn uitstekend. In het nieuw gestoken door sponsor Hayashi, kan de club met zes keer goud, één keer zilver en twee keer brons terug kijken op een goed toernooi.

Sensei Ben van Elburg is trots: "Voor het onderdeel Kata individueel pakt Caitlin Beets het goud en Donna Bouma in de zelfde categorie brons. Het Kata-team SKVE Apeldoorn wint met Caitlin Beets, LallaRifa Bakker en Donna Bouma eveneens dik verdiend goud. Bij het onderdeel Kumite pakte het voor SKVE Apeldoorn helemaal goed uit. Paskal Verhoef bemachtigd goud in zijn categorie. Met nog 45 seconden over wint hij zijn partij met 8-0. Donna Bouma, Marinda Martin en Timo Heupink wonnen in hun categorie en pakten de eerste plek op het podium. Jaira Dros verloor twee keer, maar heeft één partij dik gewonnen en werd hiermee vierde.

De jongsten doen het ook goed, hier hebben ze voor getraind! Silvano Zonneveld kreeg behoorlijk veel klappen, maar pakt in zijn categorie zilver. In dezelfde grote poule wint Nick Mulder twee partijen, maar verliest uiteindelijk van teamgenoot Nils Warburg. Nils won, met vier Mawashi geri (cirkelende trap) één van de spectaculairste karatetechnieken, in dezelfde categorie brons. De coaches Niala den Braber en Esther Warburg stonden aan de zijlijn om de karateka's bij te staan en Ruben Staats heeft dit toernooi voor het eerst zijn scheidsrechter talenten kunnen laten zien. Dat maakt je als Sensei trots als je je club zo bezig ziet, met zulke resultaten. Zoals het bij de club hoort: 'samen uit en samen thuis', inclusief toeschouwers en geblesseerde Nadia Klumper hebben we de dag samen met een hapje eten onderweg afgesloten."

Meer berichten