Shaolin Monnik met team Apeldoorn
Shaolin Monnik met team Apeldoorn (Foto: Claudia Visser)

Dragon Cup 2018: 4x goud, 1x zilver, 2x brons voor Apeldoorn

  Sport

WOLFSBURG - Op 1 en 2 december 2018 was het dan zover het grote Chinese vechtsport Kampioenschap de Dragon Cup 2018 werd gehouden in het Duitse Wolfsburg. Shaolin Kung Fu sportschool 'He Yong Gan' Apeldoorn deed mee met een team van 4 personen en won 4x goud, 1x zilver en 2x brons.

Wu Shu Wolfsburg organiseert jaarlijks de Dragon Cup een groot internationaal vechtsport evenement gericht op de Chinese krijgskunst. Anke Zhang een oud wereld kampioen van het Yang stijl Tai Chi Chuan in 2008, zat mede in de organisatie. Het toernooi had verschillende categorieën waaronder: Taolu (vorm), Tai Chi Chuan, Pushing Hands, en Full Contact Chinees Kickboksen het Sanda ook wel Sanshou genoemd.

Voor Shaolin Kungfu Apeldoorn won Douwe Geluk (tevens eigenaar van Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk)  3x het goud o.a. met Shaolin Rou Quan,  Chen stijl rechtzwaard en met de prachtige Chen waaier stijl. Laura Bonthuis pakte sterk het zilver met de Chen stijl en eindigde net onder Anke Zhang (oud wereldkampioene) met 2 tiende verschil in score. Argentina Cotcheza won goud met Xiao Hong Quan en pakte het brons met Wu stijl Tai Chi en de Shaolin wandelstok de Da Mo Cane.

De jury bestond uit een Chinese Tai Chi, Wu Shu delegatie en verschillende Shaolin Monniken uit de Shaolin Tempel in China. Kortom wederom een super prestatie van deze Apeldoornse atleten.

Meer berichten