Foto: Pim Waslander

Teuge runs 4 life: Hardlopen voor Bas van de Goor Foundation!

  Sport

Teuge - Algemeen Belang Teuge, AV 34 en Ontbijthotel De Slaapfabriek organiseren op zondag 6 januari 2019 Teuge Runs 4 Life. Deelnemers kunnen 500m, 1 km, 5 km of 10 km rennen (een mooie voorbereiding op de Midwinter Marathon in Apeldoorn!), of 7 km wandelen. De start is bij restaurant Take Off Teuge, direct aan de landingsbaan, waar u voorafgaand aan de loop een kopje koffie kunt drinken. Na afloop hebben we voor de kinderen die mee hebben gelopen weer een leuke verrassing. Elk jaar halen de lopers van Teuge Runs 4 Life geld op. Dit jaar voor de Bas van de Goor Foundation (BvdGF).

De organisatie koos voor de stichting van oud volleyballer Bas van de Goor, die tegenwoordig in Apeldoorn woont. Bas was jarenlang prof volleyballer bij het Nederlandse volleybalteam en won met zijn team in 1998 Olympisch goud in Atlanta. Op 11 november 2003, krijgt hij de diagnose diabetes type 1. Hij speelt nog een jaar op het hoogste niveau door en richt in 2006 de Bas van de Goor Foundation op. In datzelfde jaar loopt Bas een marathon en in 2008 beklimt hij de Kilimanjaro. Mét diabetes. Met zijn foundation wil hij mensen met diabetes inspireren tot een sportief leven, om op die manier hun kwaliteit van leven te verbeteren.

De BvdGF houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij of zij niet de enige is met diabetes en hoe hij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen 'diabetes-vrij' hebben. Tijdens gezinsweekenden creëert de BvdGF begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten.

Bas van de Goor: Iedereen die bij de foundation werkt - vrijwillig of betaald - is super gemotiveerd, omdat ons werk ertoe doet. We zien wat er gebeurt wanneer ouders na een kamp hun kinderen komen ophalen. Dan heb je echt het idee dat je verschil maakt. Dat is het belangrijkste wat je kunt voelen. Om dat te mogen doen, dat is goud waard. De stichting is nagenoeg volledig afhankelijk van giften en sponsoring voor het voortbestaan. Daarom zijn we ook ontzettend blij met het initiatief van Teuge Runs 4 Life om onze Stichting dit jaar als goed doel te kiezen. Op deze manier, met een sportief evenement, geld ophalen past natuurlijk perfect bij ons. Daarom ren ik graag zelf mee!


Jaarlijks wordt deze sponsorloop georganiseerd. Met als doel: elk jaar een goed doel. Daarnaast biedt deze RUN ook nog eens een uitstekende voorbereiding voor de Midwinter Marathon in Apeldoorn in februari.

Het programma
10:00 uur start 7 km wandelen alle leeftijden!
11:00 uur start 500 meter jeugd t/m 14 jaar
11:15 uur start 1 km jeugd t/m 14 jaar
11:30 uur prijsuitreiking jeugd
11:45 uur start 10km dames en heren
12:15 uur start 5km dames en heren
13:30 uur prijsuitreiking dames en heren (5/10km)

Inschrijven kan via: www.inschrijven.nl We hopen op een sportieve, gezellige dag! Meer info? https://www.facebook.com/TEUGERUNS4LIFE/

Meer berichten