Team Smaal en coaches
Team Smaal en coaches (Foto: Prince Beaupain)

Jeugd karate kampioenschappen van Nederland

  Sport

Apeldoorn - Het afgelopen weekend werd in Zoetermeer de Nederlandse karate kampioenschappen tot 21 jaar gehouden. Er werd gestreden in het onderdeel kata en kumite.

De Apeldoornse Karate-do Smaal heeft menige prijzen behaald op dit NK van de Karate-do Bond Nederland. Nederlands kampioen voor de 3e keer in het onderdeel kata werd bij de jongens Sander Donatz, Bij de Cadetten dames werd Selina Cicek kampioen Kata, in de finale trof ze haar clubgenoot Jamie Bo Schaap. Met klein verschil won Selina en mag zich met trots voor de 3e keer Nederlands kampioen noemen.

Beide dames zitten nu in afwachting wie geselecteerd wordt voor het EKJ 2019 in Denemarken. Dat wordt na 1 december door de bondscoach besloten. Bij de heren werd Matthew Martens (18 jaar) 3e in het onderdeel Kata individueel. In het onderdeel Kumite + 70kg. werd Fredericku Bedou overtuigend kampioen van Nederland. Voor Fredericku was dit zijn 5e Nederlandse titel in het Kumite. Fredericku had afgelopen woensdag van de bondscoach van de KBN al vernomen dat hij geselecteerd is voor het EKJ in Denemarken volgend jaar, waar hij een serieuze kandidaat wordt voor een podium plaats.

De jeugdleden van Karate-do Smaal hebben het ook goed gedaan op het NK.

Adam van Emst werd in het onderdeel kumite bij de jongens 8/9 jaar +33 kg heel knap 2e van Nederland, Adam was goed op dreef en kwam in de finale terecht, in de finale was zijn tegenstander beter en verloor, maar kan trots zijn op zijn 2e plaats.

Nerena de Boer werd in het onderdeel kumite meisjes -28 kg, 8/9 3e van Nederland. Na een moeizame start kwam Nerena goed terug en won de strijd om het brons.

Bij de Cadetten kata dames kwamen Amy Remeeus en Nancy Nuesink in de poule finales, maar verloren helaas, maar zijn knap 5e geworden van Nederland.

Bij kumite liepen Nurrettin van Emst en Stan de Boer net de bronzen plak mis, maar werden ook knap 5de.

Voor Karate-do Smaal een goed weekend in Zoetermeer. Twee leden van de school die mee gaan doen aan de Europese karate kampioenschappen tot 21 jaar in Aalborg / Denemarken. De EKJ wordt gehouden van 7 tot en met 10 februari 2019. Het is de eerste keer dat 2 leden van karate-do Smaal mee mogen doen aan het E.K.J. 

Meer berichten