Talent Maud Sakbal passeert haar tegenstander
Talent Maud Sakbal passeert haar tegenstander (Foto: Sanne Reneman)

Sanne Verstraten neemt afscheid met kleine winst op Drachtster Boys

  Sport

APELDOORN - Vrijdag 16 november een wedstrijd tussen 2 ploegen die garant staan voor spanning. Futsal Apeldoorn tegen Drachtster Boys.

In een volgepakt huis, waar we ons gesteund voelen door een elke wedstrijd steeds groter wordende supportersgroep is het vanavond een extra bijzondere wedstrijd. Sanne Verstraten Amersfoort speelt haar laatste wedstrijd van het seizoen. De inmiddels ruim 13 weken zwangere flankspeelster werd dan ook volop in het zonnetje gezet. Met een spandoek, bloemen en een beertje werd een voorlopig afscheid genomen.

Voor we het vergeten, er werd natuurlijk ook gevoetbald. In de eerste helft zagen we een fel Drachten en een Futloos Apeldoorn dat verdedigend niet verkeerd stond, maar in balbezit te weinig bracht. Drachten probeerde te voetballen en stond veelal op de heft van de thuisploeg. Apeldoorn stond onder druk en durfde het niet voetballend op te lossen, waardoor er veel balverlies werd geleden. Zoals interim coach Robbin verwoorde. "Als er een concert zou worden gegeven op de helft van de tegenstander, had niemand daar last van en konden ze ongestoord het hele repertoire ten gehore brengen."

Toch zou het eerste kansje voor de Apeldoornse ploeg zijn na één van de spaarzame aanvallen die de ploeg op de mat legde. Uit een corner kon de bal gevaarlijk op doel worden getikt, maar de Drachtster sluitpost, Anna Reitsema, reageerde attent. Even later opnieuw een kans. Een vrije trap op de cirkel, nadat de keeper volgens de wat snel tellende scheidsrechter de bal te lang vast hield. Een hard schot werd gelost, maar de uitkomende keeper had het doel goed dichtgemetseld en kon de bal redden.

Even later een grote kans voor Drachten. Een moment waarop de organisatie uit elkaar getrokken was, was voor DFT genoeg om met 2 spelers voor het doel te komen. De Apeldoornse keeper werd gedwongen voor de bal te gaan, maar kon de breedte pass niet voorkomen, de bal lag voor het intikken, maar de inmiddels omgeschakelde aanvoerder Barbara Roemeon gooide zich voor het schot en voorkwam een treffer. Drachten bleef aandringen en ondanks een goed georganiseerde verdediging zouden de bezoekers op 0-1 komen. Vanaf links komt Jessie Prijs de cirkel binnen en schiet hard tegen de goed uitgekomen keeper Van der Zijden. In de rebound schiet Jessie nog een keer op de keeper, maar de bal valt daarna voor Aafke de Hoek die de bal hard binnen schiet.

Tijd voor team Apeldoorn om orde op zaken te stellen, dan maar de druk naar voren opvoeren en met succes. De bal wordt veroverd door Iris Thus en zij weet razend snel richting doel te vertrekken. Vlak voor de goal kan zij de bal meegeven aan Eefje van den Nieuwhof. Eefje kan de bal zo eenvoudig in de lege hoek schieten, 1-1. En in de laatste minuut van de eerste helft zou het ook nog 2-1 worden. Wederom zet FSA druk op de bal, balwinst volgt en splijtende pass van achteruit door Iris Thus zet Eefje van den Nieuwenhof opnieuw voor het doel waar de bal vol overtuiging tegen de touwen wordt gewerkt. Drachten pakt de laatste seconden van de eerste helft nog aan om met 5 man te spelen, dat levert alleen een hard schot van afstand op, welke eenvoudig gepakt kon worden door de Apeldoornse keeper.

Harde woorden in de rust leveren een betere 2e helft op. Hoewel FSA nog steeds gevaarlijk is in de counter, had de ploeg nu ook het geduld en het lef om voetballend onder de druk uit te komen en dat deed de ploeg met momenten bijzonder goed. Het leverde echter nog niet direct gevaar op. Waar de thuisploeg na twee goede uitbraken eigenlijk de score al verder had moeten uitbreiden, bleef de score van 2-1 lang staan. Ook de bezoekers kregen hun kansen, maar de bal ging er niet in. Waar de ene keer de keeper een sta in de weg bleek, hielp de paal ook een aantal keer goed mee. Met nog ruim 5 minuten op de klok viel dan toch de gelijkmaker.

Een hoge diepe bal werd op de achterlijn door Aruni Westerhout met het hoofd terug gekopt. In de cirkel was het opnieuw Aafke de Hoek die volledig vrijgelaten was, het schot loste en zo stond de 2-2 op het scorebord. Beide ploegen leken hier geen genoegen mee te willen nemen en er werd nog altijd vol op de aanval gespeeld. Hierin zou FSA aan het langste eind trekken. Een snelle spelhervatting door Van der Zijden leidde een overtal situatie in. Lange bal naar voren waar Angela van Rooij de bal sterk controleerde, een twee tegen één situatie ontstond en het was Maud Sakbal die beheerst binnenschoot: 3-2!

Een spannende slotminuut volgt, maar Apeldoorn houdt goed stand en pakt daarmee voor de 8e keer dit seizoen de 3 punten.

Meer berichten