Argentina Cotcheza en Douwe Geluk met hun 2de plaats zilver
Argentina Cotcheza en Douwe Geluk met hun 2de plaats zilver (Foto: Ferdinand van Beek)

Shaolin Kungfu Apeldoorn wint zilver in Utrecht

  Sport

UTRECHT - Op zaterdag 10 november 2018 was het jaarlijkse Stichting Tai Chi Chuan Nederland festival. Shaolin Kungfu Instituut 'He Yong Gan' won de 2de plaats zilver in categorie Qi Qong te Utrecht. Voor Apeldoorn kwamen uit Douwe Geluk en Argentina Cotcheza die een prachtig staaltje Chi Kung lieten zien op de wedstrijdvloer.

Tai Chi Chuan is een oude vechtkunst uit China, het doel is bewegen door het doen van vorm als een.schijngevecht. Bij het Tai Chi heb je ook Chi Kung wat meer voor de gezondheid is en kortere oefeningen zijn dan Tai Chi Chuan. De STN houdt jaarlijks een groot festival waar er een open Nederlands kampioenschap voor het Tai Chi en Chi Kung plaatsvindt..Scholen uit binnen en buitenland maar ook bekende namen zoals Loe Hoyer, Judith van Drooge, Epi van de Pol, Hans Lauxen waren eveneens aanwezig.

'He Yong Gan' Apeldoorn doet naast lessen Shaolin vechtsport voor volwassenen en jeugd, ook aan Tai Chi en Chi Kung. Deze school deed mee.met Wudang Wu Xin Qi Qong een dieren Chi Kung oefeningenreeks voor de gezondheid. Douwe Geluk, tevens eigenaar van een Tai Chi school in Apeldoorn en Argentina Cotcheza deden deze serie middels een bijzondere opstelling in een diagonaal. De jury en het publiek was enorm onder de indruk wat dus een mooie 2de plaats zilver opleverde voor deze Apeldoorners.

Meer berichten