Foto: Anita Stijweg-Van Woudenberg Hamstra

Jarig AMHC Apeldoorn pakt uit met hockeyinternationals

  Sport

Apeldoorn - Zaterdag 13 oktober viert hockeyclub AMHC Apeldoorn voor en samen met leden, oud-leden en andere belangstellenden haar 18de lustrum. Hoogtepunt van de dag wordt een wedstrijd van de AMHC All Stars tegen de Boekaniers, een gelegenheidsteam van (oud-)internationals en hoofdklassespelers.

AMHC Apeldoorn viert komend weekend dat de club 90 jaar geleden officieel werd opgericht. Het grote succes van het Nederlands hockey-elftal dat jaar (1928) op de Olympische Spelen in Amsterdam, waar voor de ogen van een recordaantal toeschouwers in het Olympisch Stadion goud werd gepakt, heeft daar vast een rol in gespeeld. Wat begon met een paar elftallen is inmiddels uitgegroeid tot een hockeyvereniging met bijna 1.200 leden, met hockey op alle niveaus. Van breedteteams, bedrijfs- en trimhockey tot prestatiehockey en leden die zijn opgenomen in regionale en nationale selecties.

Hockeytoppers op AMHC Apeldoorn
Zoals iedere zaterdag 'op AMHC' staat zaterdag 13 oktober bol van de hockeyactiviteiten. Zo is er om 10.00u een shoot-out competitie voor senioren & veteranen, doen er om 13.00u 175 jeugdleden mee aan de Veldhuis Advies Jeugdclinic en zullen de herfstkampioenen van de club worden gehuldigd. Hoogtepunt wordt een demonstratiewedstrijd van AMHC All Stars tegen de Boekaniers. (Oud-)Spelers van onder meer Amsterdam, Kampong en Bloemendaal, waaronder Roel Bovendeert, Quirijn Caspers, Valentin Verga en Klaas Vermeulen zullen er alles aan doen om er een spectaculaire wedstrijd van te maken. De wedstrijd begint om 15.00u.

Kom ook naar het Lustrumfestival
Het Lustrumfestival is gratis toegankelijk en vindt plaats op het terrein van AMHC Apeldoorn in het Orderbos. Naast alle sportieve activiteiten vind je van 14.00u-22.00u ook diverse foodtrucks op het festivalterrein en is er een DJ. Het volledige programma is te vinden op de website van AMHC: www.apeldoornsemhc.nl. Heb je zin om kennis te maken met hockey of wil je na een tijdje geen hockey je stick weer pakken? Kom dan vooral langs op zaterdag 13 oktober of neem contact op met AMHC Apeldoorn via info@apeldoornsemhc.nl.

Meer berichten