Lid van Hobby Horse springt crosshindernis als voorbereiding op Tripalon. Fauve Bastiaenssens met
Lid van Hobby Horse springt crosshindernis als voorbereiding op Tripalon. Fauve Bastiaenssens met (Foto: Zoe van Asselt)

Hobby Horse met sprongen vooruit

  Sport

Apeldoorn  / Bussloo - Waar vorige week nog duizenden jongeren uit hun dak gingen tijdens Ground Zero, was recreatieterrein Bussloo afgelopen weekend het oefenterrein voor de leden van ponyclub en rijvereniging Hobby Horse.

Op de zaterdag staken ouders en leden enthousiast de handen uit de mouwen om de natuurlijke crosshindernissen en de ruiterpaden op te knappen. Rijverenigingen moeten zelf de paden gaan onderhouden. Hobby Horse heeft daar in samenwerking met vrijwilligers van andere rijverenigingen een mooie bijdrage aan geleverd. Zo zijn overhangende takken gesnoeid en is een oude hindernis hersteld.

Op zondag 9 september in de vroege ochtend verzamelden de leden zich met paarden en pony’s om de hindernissen te oefenen. Voor sommige combinaties was het de eerste keer en dat is best spannend! Onder fanatieke en deskundige begeleiding van Jan van Ee wisten de leden het beste uit zichzelf te halen en gingen zij met sprongen vooruit! Zonder twijfel starten zij vol vertrouwen op zondag 16 september op het paardenevenement Tripalon Bussloo. Komt u ook een kijkje nemen?

Meer berichten