Logo apeldoornsstadsblad.nl


Bernard de Dreu (links) en Gert Post verzorgen onder de vlag Groundhoppers Apeldoorn reizen naar buitenlandse stadions. (foto Gert Perdon)
Bernard de Dreu (links) en Gert Post verzorgen onder de vlag Groundhoppers Apeldoorn reizen naar buitenlandse stadions. (foto Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

Groundhoppers lanceren magazine: passie voor ouderwets voetbalgevoel

  Sport

Apeldoorn - Een VIP-behandeling in een skybox bij Manchester United, of een plekje op de staantribune tussen de supporters van een Engelse tweede divisionist? Bernard de Dreu, Matthijs Mossink en Gert Post kiezen zonder aarzeling voor de tweede optie. Onder de vlag Groundhoppers Apeldoorn verzorgen zij reizen naar buitenlandse stadions, waar het ouderwetse voetbalgevoel nog leeft. Binnenkort zijn hun belevenissen terug te lezen in GHA Magazine, waarvan het eerste exemplaar 1 september wordt gepresenteerd in de rust van de derby AGOVV - Eerbeekse boys.

Door Bert Nijenhuis

Shamrock Rovers - Longford Town en VFL Bochum - 1860 München. Bij het grote publiek zijn het misschien niet de meest aansprekende voetbalaffiches, maar de Apeldoornse groundhoppers kunnen uren vertellen over hun belevenissen tijdens deze wedstrijden in Ierland en Duitsland. "De stadions ademen gemoedelijkheid en supporters van beide teams staan door elkaar", verklaart Gert enthousiast. "Je ziet er ook veel minder politie. In Nederland is de haat voor de tegenstander vaak groter dan de liefde voor de eigen club."

De voetbalkameraden besloten in 2016 hun positieve ervaringen te delen op een Facebook-pagina. "Dat sloeg zo aan dat we ook voetbalreizen zijn gaan organiseren", vervolgt Gert. "Hoogtepunt was onder meer het bezoek aan het Belgische Beerschot, waar we met open armen werden ontvangen. Dat was niet anders bij Crystal Palace in Engeland, waar we een rondleiding kregen. Via de post ontvingen we later nog een fanpakket."

In de meeste gevallen worden wedstrijden met pakweg achttien groundhoppers bezocht. "Naar Engeland en Ierland gaan we met het vliegtuig", verduidelijkt Gert. "Op het vasteland rijden we zelf twee busjes. De animo voor de laatst bezochte wedstrijd Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC was zo groot dat we een grote bus moesten inzetten. En dan stonden er ook nog eens dertig mensen op de wachtlijst. Dat zijn echter uitzonderingen. We willen het vooral kleinschalig houden. Het is een hobby en we hoeven er geen geld aan te verdienen."

Dat geldt evenzeer voor het GHA Magazine dat komende maand voor het eerst verschijnt en 3,50 euro per exemplaar gaat kosten. Gert: "We merkten op facebook dat veel mensen het leuk vinden om over onze belevenissen te lezen. Daarnaast geven we tips. Vaak wordt er wel negentig euro voor een toegangskaartje tot een buitenlandse wedstrijd betaalt. Wij laten de lezer weten waar je eenzelfde ticket voor twintig euro kunt krijgen. Verder laten we bijvoorbeeld weten wat de goedkope hotels in een voetbalstad zijn."

Met voetbalreizen naar Keulen en Dublin op de agenda, zijn er voor de komende edities van GHA Magazine alvast genoeg onderwerpen om over te schrijven. "Er zijn nog zoveel stadions te ontdekken", besluit Gert. "Grootste wens is een bezoekje aan de Argentijnse club Boca Juniors."

groundhoppersapeldoorn.com

Meer berichten

Shopbox