Logo apeldoornsstadsblad.nl


Foto:

Paardenspektakel Beekbergen: enerverend dagje uit

  Sport

Beekbergen - Van 9 tot en met 12 augustus staat Beekbergen in het teken van de paardensport. En niet zo maar een wedstrijd: een internationale menwedstrijd. Rijders uit de hele wereld strijden met een twee- of vierspan paarden voor een rijtuig om de prijzen. Als kers op de taart wordt het Nederlands kampioenschap voor vierspannen verreden. En naast deze spectaculaire wedstrijden is er nog veel meer te doen.

Ook al heb je niets met paarden: een dagje Paardenspektakel Beekbergen staat garant voor een unieke belevenis voor jong en oud. Het centraal gelegen strodorp biedt veel winkelplezier en het is gezellig vertoeven op het terras van De Foyer en de diverse eettentjes. Voor de kinderen is er op zaterdag en zondag gratis ponyrijden, ponyknuffelen, een springkussen en nog meer vermaak. Ook extra attracties voor volwassenen, behalve shoppen is er van alles te beleven bij de gezellige standjes, zoals een racesimulator.

Wedstrijdprogramma
Op donderdag en vrijdag wordt er dressuur gereden op het hoofdterrein. Zaterdag is het meest spectaculaire wedstrijdonderdeel: de marathon. Dan rijden de aanspanningen op hoge snelheid door de hindernissen, die rond het hoofdterrein zijn gesitueerd. Vooral de waterhindernis levert sensationele momenten op en is een publiekstrekker. Op zondag is het spannende sluitstuk van de wedstrijd: de vaardigheidsproef. Dan komt het aan op stuurmanskunst door een parcours met kegels en zijn aan het einde van de dag de winnaars bekend.

Gratis toegang
Gastvrijheid staat centraal: op alle dagen is de entree gratis. Het is dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. En er is naast de wedstrijd nog meer te beleven. Op donderdag geven de jonge talenten van het Perspectieventeam een demonstratie (12.00 u). Op vrijdagavond is er een Charity-dinner voor 'Free a girl'. Zaterdag kun je in de mini-showpiste genieten van vrijheidsdressuur van Lavitana.

En op zondagmiddag is er een tuigpaardenshow met dressuuramazone Adelinde Cornelissen die haar visie op africhting van het paard geeft. Verder bezoekt de bekende You-tube ster Feline het Paardenspektakel op zondag tijdens 'Ladies Day'. En na elke wedstrijddag kun je lekker swingen tijdens de feestavonden. Het laatste nieuws en het programma staan op www.caibeekbergen.nl

Meer berichten

Shopbox