Apeldoornse Jongens-D en meisjes-D vieren resp. zilver en goud tijdens NK beach Handball
Apeldoornse Jongens-D en meisjes-D vieren resp. zilver en goud tijdens NK beach Handball (Foto: A.Jongste)

Apeldoornse D-jeugd wint goud en zilver tijdens Nederlands Kampioenschap Beach Handball

  Sport

Apeldoorn - Afgelopen weekeinde werd het Nederlands Kampioenschap Beach Handball gespeeld op het strand aan het Veluwemeer in Biddinghuizen. De Apeldoornse Handbalvereniging Achilles was met 6 teams goed vertegenwoordigd.

Op een zonovergoten strand werden de zinderende wedstrijden gespeeld. Tijdens het NK zijn van iedere leeftijdscategorie alleen de beste 8 teams van zowel de heren als de dames aanwezig. Gedurende het seizoen zijn daarvoor NK-kwalificatietoernooien gespeeld. Tijdens het NK zijn de niveauverschillen dan nog maar klein. Veel wedstrijden eindigden afgelopen weekeinde dan ook met een gelijkstand in sets, met als gevolg dat de beslissing moest komen door het spelen van shootouts. Zo ook voor de teams van Achilles.

In de leeftijdscategorie 11-13 jaar (D-jeugd) slaagden zowel de jongens als de meisjes erin om door te dringen tot de finale.

De meisjes moesten daarvoor in de halve finale wel eerst nog langs Voorwaarts uit Twello. Het was een wedstrijd die volledig gelijk op liep, zelfs tijdens de shootouts. Maar, met uiteindelijk dan toch de winst voor Achilles.

Tijdens de finale namen de meisjes het op tegen Maedilion VZV uit Noord Holland. De eerste set werd met een ruime voorsprong door Achilles gewonnen. Maar helaas ging de tweede set naar de tegenstander. Het resultaat: Shootouts.

In de loop van de wedstrijd stroomde de tribune vol met steeds meer mensen, die de ontknoping van deze wedstrijd wilden zien. De spanning was om te snijden. De druk op de kinderen was groot. Goede keepers en goede speelsters stonden tegenover elkaar. De winst zit hem dan in kleine dingen. De uitvoering van een pirouette, die ervoor zorgt dat je 2 punten of toch maar 1 punt krijgt voor een doelpunt. Of een loop- of vangfout die maakt dat de shootout wordt afgekeurd.
De kleine verschillen maakten uiteindelijk dat de meisjes van Achilles toch konden uitlopen op de tegenstander en met Goud het toernooi verlieten. Een teamduik in het Veluwemeer hoorde daar natuurlijk bij.

Bij de jongens was het toernooi minstens even spannend. Ook zij knokten zich met shootouts naar de finale. Tijdens de finale zat de tribune helemaal vol met een schare fans die de spanning wat probeerde te doorbreken. Liedjes werden aangepast aan de gebeurtenissen in het veld. Maar, het was en bleef spannend. Zo af en toe liep een van de teams een beetje uit, maar kwam de tegenstander toch weer terug in de wedstrijd. Het resultaat na twee sets 1-1. Dus speelden ook de jongens van Achilles de beruchte shootouts. Helaas, ging daar de tegenstander met de winst van het veld. Maar Zilver tijdens het NK is een absolute topprestatie van onze jongens!

D-Jongens en D-Meiden van Harte Gefeliciteerd!

Meer berichten