Foto:

Vv Loenermark ontvangt subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

  Sport

Loenen - Voetbalvereniging Loenermark uit Loenen heeft een subsidie aangevraagd bij de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie om het terras voor de kantine te vervangen en uit te breiden. 
De bijna 500.000 jeugdspelers die ieder voetbalseizoen meedoen aan het KNVB jeugdbekertoernooi, voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie. De KNVB int van iedere deelnemer een bijdrage bij de club. De jeugdspelers komen hiermee in actie voor hun leeftijdgenoten met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelenteam van Nederland! Ook de jeugdspelers van vv Loenermark doen hier al jarenlang aan mee.


De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking! Uit de opbrengst van het jeugdtoernooi en acties stelt de Zwaluwen Jeugd Actie geld beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. 


Een cheque van 7500 euro werd door districtscoördinator Ate Brunnekreef van de Zwaluwen Jeugd Actie overhandigd aan drie voetballers van het jeugd G-team: Dylano, Henk en Florian.
Bestuurslid Blom van vv Loenermark meldt: "Loenermark vindt het belangrijk toegankelijk te zijn voor iedereen. We hebben de aanvraag ingediend om het terras voor de kantine te verbreden en uit te breiden naar het toegangshek zodat de entree veel beter begaanbaar wordt voor mensen die moeilijker ter been zijn. Daarnaast worden de grindtegels op het huidige terras vervangen. De uitbreiding en vervanging door betontegels resulteert in een terras dat door iedereen met fysieke beperkingen veilig betreden kan worden. Het wordt ook veel geschikter voor rolstoel- en rollatorgebruik dan dat nu het geval is. Dankzij de toegezegde subsidie en de financiële bijdrage van de Vrienden van Loenermark kunnen we dit project in de zomerstop realiseren zodat iedereen zonder belemmeringen kan genieten van alle activiteiten binnen onze club. Loenermark is een gezonde voetbalvereniging die naast voetbal voor diverse doelgroepen ook veel activiteiten voor leden organiseert".
 

Meer berichten