Foto: Rinus Groen

Zwem4daagse in verwarmd Boschbad

  Sport

Apeldoorn - Vanaf maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli wordt de 47e Apeldoornse zwem4daagse gehouden. Deelnemers kunnen dit jaar een heerlijke watertemperatuur tegemoet zien. De gasbranders zijn vervangen door zuinige warmtewisselaars. Hierdoor wordt het milieu gespaard en heeft het bad desondanks een hogere watertemperatuur.

Anje Bonder, voorzitter en stuwende kracht achter de Apeldoornse zwem4daagse, vertelt vol passie over het zwemspektakel. ,,We willen een evenement voor het hele gezin zijn.  Basisschooljeugd vormt een belangrijke doelgroep maar ouderen gaan ook voor de sportieve uitdaging. Iedereen die kan zwemmen, en minimaal een A-diploma heeft, is van harte welkom. Vier of vijf avonden zwemmen, is een feest. Voor oudere Apeldoornerts is het een prachtige gelegenheid voor een hernieuwde kennismaking met het bad waar ze in hun jeugd vele uurtjes doorbrachten."

Vier avonden kan er naar keuze 250 of 500 meter gezwommen. Traditioneel is er één reserveavond zodat er een dag overgeslagen kan worden. Natuurlijk mag er ook vijf avonden worden gezwommen! De eerste starters vangen iedere avond om 7 uur aan het laatste duiken om 8 uur het Boschbad in. De zwem4daagse is voor alle leeftijden. Na vier avonden zwemmen ontvangen alle deelnemers een medaille!

Stichting zwem4daagse Apeldoorn organiseert de 4daagse in nauwe samenwerking met de zwemverenigingen Aquapoldro, de Apeldoornse Watervrienden en de Apeldoornse Vrijwillige Reddingsbrigade. Tientallen vrijwilligers van deze verenigingen zorgen al vanaf 1972 voor een gezellige en veilige Apeldoornse Zwem4daagse. Vanaf het allereerste jaar worden tijdens het evenement oliebollen verkocht. Ook dit jaar zal de oliebollen geur niet ontbreken.

Inschrijving kan via het website http:// zwem4daagseapeldoorn.nl. Of bij de zwembaden, De Sprenkelaar, Malkander, Boschbad en het Kristal. Bij voorinschrijving, tot en met zaterdag 30 juni, bedraagt het inschrijfgeld € 5,50. Tijdens de eerste twee dagen van de zwem4daagse kan ook nog aan de kassa van het Boschbad worden ingeschreven. Dan bedraagt het inschrijfgeld € 7,50 per persoon.

Meer berichten