Appoldro 1 ongeslagen kampioen van succesvolle eerste editie avondcompetitie dynamictennis


Wilco van Hal en Erick Wijngaards met de bekers
Wilco van Hal en Erick Wijngaards met de bekers (Foto: Janine Harbers)

Appoldro 1 ongeslagen kampioen van succesvolle eerste editie avondcompetitie dynamictennis

  Sport

Apeldoorn - Op vrijdagavond 1 juni zijn Erick Wijngaards en Wilco van Hal (Appoldro 1) kampioen geworden in de A-klasse van de eerste editie van de 'Avondcompetitie Litac Appoldro'. Zij wisten in alle speelrondes hun wedstrijden te winnen. De Apeldoornse club speelde alle wedstrijden bij Litac in Lichtenvoorde.

De heren van Appoldro 1 hebben mooie partijen gespeeld en hebben er zeker hun best voor moeten doen om ongeslagen kampioen te worden, want er zaten een aantal partijen bij waarbij ze flink aan de bak moesten. Gelukkig voor hen werd dit altijd beloond met de winst. Wat uiteindelijk resulteerde in een verre voorsprong op de andere teams.

Avondcompetitie
Tot voorheen bestonden er in deze sport nog geen specifieke avondcompetities. Omdat er onder de jongere leden bij Appoldro veel vraag naar was en bleek dat Litac uit Lichtenvoorde, de wens voor een avondcompetitie ook zag zitten, is er een nieuwe samenwerking opgestart tussen beide verenigingen. In dit eerste seizoen deden beide verenigingen mee met vijf teams. Twee avonden waarop voorcompetitie gespeeld werd, gevolgd door twee avonden waarin de teams verspreid over een A-klasse en een B-klasse konden strijden om de titels. In totaal vier volle speelavonden dus, verspreid over vier maanden. In beide klassen was er een prijs voor de eerste en tweede plek. Het was ook mooi om te zien dat de deelnemende teams van beide verenigingen, over het algemeen niet voor elkaar onder deden en er dus veel wedstrijden waren waar het alle kanten op kon.

Tweede prijs
Appoldro 2 (Christelle Zola en Marcel van Dulmen) wist helaas net geen tweede plek in de A-klasse veilig te stellen maar heeft zeer verdienstelijk gespeeld. Zij had zeven games in de finalerondes gewonnen, helaas twee minder dan Litac 3 (Lynn Bongers en Gerda Ebbers), welke uiteindelijk terecht de tweede prijs pakte. De laatste speelronde werd Marcel van Dulmen nog vervangen door Gert Eeltink van SSS-Irene uit Lintelo, een zeer waardige vervanger. Litac 1 (Harry Breuker en Mariëlle Sticker) werd vierde en Litac 2 (Bennie Huiskamp en Janine Harbers) werd vijfde.

Reserve
De overige drie teams van Appoldro kwamen uit in de B-klasse. Door blessures speelden alle teams van Appoldro in deze klasse met één reservespeler. Appoldro 3 (Joelle van de Ketterij en Iris Berends) stond bij aanvang van de laatste finaleronde tweede en kon afgelopen vrijdag voor de eerste plek gaan. Hierbij was Joelle vervangen door Jan Schonewille. Helaas eindigde ze uiteindelijk op de derde plek. De eerste en tweede plek werden behaald door Litac 4 (Ronnie Eekelder en Agnes Marneth) en Litac 5 (Danielle Roeling en Ineke Krom). Ook Ineke werd vervangen op de laatste speeldag wegens een blessure, door Hans Eijsink. Appoldro 4 (Bert Brummel en Diederik Mali, met invaller Eef van Schie) werd vierde en Appoldro 5 (Lisanne Brummel en Corry Wijngaards) werd vijfde.


Pilot
Nu deze pilot achter de rug is, zal er een evaluatie plaatsvinden over de toekomst van de avondcompetitie. Veel mensen waren er erg enthousiast over, dus we zijn zeker voornemens om het een vervolg te geven, aldus Appoldro. Dit zal wel lastig plannen worden aangezien de competities en toernooien vanaf september weer gaan zorgen voor een overvolle agenda! Ook het idee om deze competitie open te stellen voor meerdere verenigingen zal besproken worden.

Ook een keer spelen bij deze fantastische dynamictennisvereniging? Kijk op www.appoldro.nl en klik op DT, klik vervolgens op contact. Hier ziet u overzichtelijk de speeldagen. Graag wel even van tevoren bellen als u komt spelen, u kunt rustig een aantal keren gratis meedoen!

Geschreven door: PR DT Appoldro / Foto: Janine Harbers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden